Грецькі ЗМІ повідомляють про зухвалий розстріл відомого боса злочинного світу Яніса Скафтуроса. Це сталося на Великдень, коли Скафтурос і його  рідні зібралися за столом, накритим у дворі його батьківської хати в селі Скурта,  щоб за давньою традицією відзначити свято в сімейному колі. 

У невеличкій перерві між першою і другою чаркою у двір в'їхали чотири мотоцикли з «вершниками» в шоломах. Двоє з них відкрили вогонь з автоматів Калашникова по Скафтуросу, який сидів у центрі столу. Як повідомив телеканал Sky TV, вже потім лікарі дістали з його тіла 15 куль. Постраждали також донька і тесть, які сиділи поруч. Але їх поранення не були смертельними, і лікарі змогли врятувати їм життя. 

Як повідомили поліцейські журналістам газети Kathimerini, автомати Калашникова використовувалися як калькулятор для зведення старих рахунків чи затвердження влади новими гравцями грецької мафії. Вони зазначили, що операцію було заздалегідь добре сплановано і проведено, бо 55-річний Скафтурос завжди ходив в оточенні 3-4 охоронців, а маршрути пересування трималися у таємниці. Навіть ніхто з його мафіозного оточення не знав, де бос відзначатиме із родиною Великдень. Ці факти свідчать, що його знищення було доручено професіоналам найвищого класу. Їх прикривали два мотоциклісти, які не зробили жодного пострілу. Поліція не виключає, що двоє кілерів приїхали до Греції з-за кордону для виконання вироку, а потім одразу залишили країну. 

Через кілька годин після розстрілу  Яніса Скафтуроса поліція розпочала масштабну операцію з пошуку злочинців. До неї було залучено навіть гелікоптери, але, як повідомила газета «Прототема», пошук по гарячому сліду не дав результатів. Вбивці неначе розчинилися в повітрі.

Фото: gegonota.news