Про це повідомив начальник облуправління Державної служби з надзвичайних ситуацій Мирослав Щербей на нараді з гірськими рятувальниками стосовно їх готовності до роботи впродовж зимового туристичного сезону. Зараз за безпеку в горах відповідають десять відділень гірської пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення, дислоковані в тих районах, які найсприятливіші для гірського туристичного відпочинку.
Незабаром Карпати вкриються снігом, і на Закарпаття ринуть потоки любителів екстремального відпочинку. Цей період в окремих регіонах краю триватиме аж до середини квітня наступного року. В свою чергу, як показує статистика, не обійдеться і без травмування або випадків, коли туристи можуть і заблукати або  загубитися в горах. Отже, екстремальних виїздів гірської пошуково-рятувальної служби не уникнути.
«Приміром, упродовж минулорічного зимового туристичного сезону (з грудня 2012-го по березень 2013 років) фахівцями — гірськими рятувальниками — здійснено 478 виїздів та виходів, щоб гарантувати безпеку та порятунок туристів. Урятовано 165 громадян, ще 145 травмованим відпочивальникам надавалася перша медична допомога. На жаль, у двох випадках відпочинок обернувся трагедією для трьох туристів. Тож без проблем не обійшлося», — зазначив Мирослав Щербей.
Особлива увага зверталася на підтримання в належному стані рятувальних автомобілів та спорядження, адже під час надання оперативної допомоги постраждалим успіх залежить від їх справності. Також наголошувалося на питаннях стосовно співпраці із суб’єктами туристичної діяльності.
Ужгород.