Малюнок Олександра ДУБОВСЬКОГО.

Тигран Кеосаян, російський журналіст, який більше відомий як чоловік головної редакторки інформагенції «Россия сегодня» та керівниці телеканала Russia Today Маргарити Симоньян, на своєму YouTube-каналі опублікував образливий для казахів відеоролик.

«Казахи, браття, що за невдячність? Діти, ви правда вирішили, що росія кудись випарується, іммігрує на Марс, або, ви думаєте, ви іммігруєте. Я вам кажу свою особисту думку громадянина рф, на Україну уважно гляньте, подумайте серйозно», – погрожував казахам чоловік російської пропагандистки.

Очевидно, у них уже сімейний підряд – залякувати світ російською загрозою, а маловідомому журналістові не дають спокою «лаври» дружини.

Маргарита Симоньян, російська пропагандистка путінізму та російського фашизму, в 2014 році увійшла до списку журналістів, яким заборонено в’їзд до України. «За об’єктивність під час подій у Криму» нагороджена орденом «За заслуги перед Вітчизною». У 2021 році закликала владу рф окупувати території України.

«Правильну» журналістку російська влада примітила ще під час висвітлення нею бойових дій у Чечні та теракту в Беслані.

Так що чоловік пропагандистки свого домігся. Реакція влади Казахстану була миттєвою – там заявили, що Тиграну Кеосаяну за образливі висловлювання заборонять в’їзд до країни.

«Привертає увагу образливий та необ’єктивний виступ російського журналіста Тиграна Кеосаяна. Можливо, його заява відображає погляди певної частини російської громадськості та політичного істеблішменту, але ніяк не відповідає духу та змісту співпраці між нашими країнами та існуючими домовленостями на рівні глав держав», – відреагував офіційний представник МЗС Казахстану Айбек Смадіяров. Він застеріг, що російського журналіста внесуть до списку небажаних для в’їзду до Казахстану осіб.

Якщо вже звернули увагу на події в Україні, то варто нагадати, що так, як подружжя пропагандистів, нині в росії думають майже 80 відсотків зомбованих путіним і його лакузами росіян. Це тривожна тенденція і для Казахстану.

На знімку: подружжя російських пропагандистів.

Фото з відкритих джерел.