У Румунії оголошено про початок масштабного ремонту залізничних колій на північному сході країни, в безпосередній близькості від кордону з Україною. Як повідомили в середу румунські ЗМІ, такий план ухвалив уряд і виділив на це необхідні кошти. 

Це стосується модернізації ліній широкої та «європейської» колій в районі станцій Вікшани та Халмеу. «Модернізація інфраструктури необхідна для того, щоб зробити перевезення вантажів залізницею в Україну швидшими та ефективнішими», -- зазначається в постанові уряду. 

При цьому роботи починаються негайно. З 28 квітня по 3 травня бригади залізничних шляховиків мають прокласти в районі станції Вікшани ще п'ять залізничних ліній, з них три -- з широкою колією. З 2 травня такі роботи почнуться в районі прикордонної станції Халмеу. До 31 травня тут мають прокласти ще чотири залізничні лінії.

Це дозволить підвищити пропускну спроможність вантажних потягів з України та автоматично скоротити технологічні терміни, необхідні для вантажних операцій на прикордонних станціях.

Олександр ВОЛОДИМИРОВ.