Українські військовослужбовці, які протистоять ворогу на сході, повідомляють, що російські загарбники використовують під час обстрілів так звані флешетти – стрілоподібні дротики, закладені в артилерійські снаряди. 

Ці нелюдські засоби враження використовувалися військами на початку ХХ століття під час атак на скупчення живої сили. Тепер російські війська використовують флешетти в Україні. Вперше після російського вторгнення їх знайшли у тілах загиблих людей у Бучі. Цими днями артилерійський снаряд із флешеттами був випущений ворогом по одному з населених пунктів на сході.

«Ось такими забороненими зарядами нас обстріляли сьогодні вночі. Це називається флешетта»,– повідомив український захисник із позивним «Дід».

Довідково:

Флешетта (також Флашетта, від фр. fléchette, нім. Fliegerpfeil, у пресі 1910-х років іноді іменується «Стрілкою») – металева стріла – дротик розміром з олівець; особливий тип зброї, який був розроблений на початку XX століття і застосовувався ВПС протиборчих сторін при атаках скупчень піхоти і кавалерії противника в боях Першої світової війни, а також під час громадянської війни в росії. Зокрема, під час бойових дій Першої світової війни флешетти епізодично застосовували ВПС Німеччини, Франції, росії та низки інших країн.

На знімках: флешетти, що були закладені російськими окупантами в артилерійські снаряди для здійснення обстрілів. 

Фото надіслано військовослужбовцями ЗСУ, які воюють з російськими окупантами на сході.