Про це повідомив заступник міністра судноплавства Кіпру Василіс Димитріадіс. А влада Греції запросила туристів сусідніх країн скористатися цим маршрутом. Він поновлюється після 22-річної перерви. 
Відтепер, наприклад, болгарські та румунські туристи, які на своїх автомобілях вирушають на відпочинок до Греції, можуть на судні потрапити й на Кіпр. Раніше вони діставалися острова лише літаком.

Влада Кіпру і Греції очікує, що морський маршрут зацікавить і багатьох туристів з Європи. 

Як зазначив заступник міністра судноплавства Кіпру, для вибору перевізника було оголошено відкритий європейський тендер і обрано компанію, яка запропонувала найнижчі ціни і створення кращих послуг для туристів. Місткість її судна -- до 400 пасажирів та понад 100 автомобілів. Ціна залежить від типу обраної каюти та коливається від 40 до 80 євро за проїзд в один бік, з портовими зборами включно. Відновлена поромна лінія між двома країнами отримає також державну субсидію у розмірі 5,5 мільйона євро на рік. 

Перше судно з кіпрського порту Лімасол вирушить до грецького порту Пірей 19 червня, а завершити обслуговування цієї лінії плановано 16 вересня, коли останній пором з туристами і автомобілями на борту попрямує від берегів Греції до острова. 

Відновлення морського сполучення між Кіпром та Грецією не тільки знизить ізоляцію острівної держави, а й сприятиме розвитку туризму в Східному Середземномор'ї.