У країні вирішили розпочати масову кампанію за чисте повітря із заохочення власників старих автомобілів, які найбільше забруднюють повітря у великих містах, пересісти на машини з нульовим викидом в атмосферу вихлопних газів, тобто електромобілі. 

Як повідомив міністр довкілля Танцош Барна в інтерв'ю газеті Jurnalul, власники електромобілів отримають спеціальні реєстраційні номери зеленого кольору, які автоматично дають їм кілька пільг.  По-перше, це зниження податків на транспортний засіб, по-друге, значні бонуси під час зарядження акумуляторів, по-третє, вони матимуть право першочергового та безплатного паркування. 

За словами міністра, власники машин із «зеленими номерами» й надалі зможуть розраховувати на інші преференції. Він повідомив, що нововведення набуде чинності з 1 липня цього року, а також назвав суму, яку уряд виділить із державного бюджету на реалізацію проекту «чисте повітря». Вона становить понад 50 мільйонів доларів. Багато? Так! Але міське населення заслуговує на те, щоб дихати чистим повітрям, а не вихлопними газами, які шкодять здоров'ю. На лікування хвороб легенів, раку люди, отруєні газами, витрачають значно більше коштів.