За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито військовослужбовця рф та повідомлено йому про підозру у вчиненні насильства над населенням у районі воєнних дій (ч. 2 ст. 433 КК України).

Про це інформує Офіс Генерального прокурора України.

За даними слідства, на початку березня 2022 року у тимчасово окупованому селі Богданівка Броварського району підозрюваний, який був начальником продовольчих служб однієї з військових частин країни-агресора, вчинив розбійний напад на місцевого мешканця.

Використовуючи російську військову техніку, він та його підлеглі проникли на територію домоволодіння. Погрожуючи місцевому мешканцю фізичною розправою та зброєю, вони заволоділи його майном – золотими виробами, грошовими коштами, мобільним телефоном та продуктами харчування на загальну суму понад мільйон гривень.

У подальшому окупанти перевезли потерпілого у приміщення до іншого будинку на території села та утримували там проти його волі.

Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України.

Про це інформує Офіс Генерального прокурора України на своїй сторінці в соцмережі.

«Голос України».