Турецьке інформаційне агентство «Анадолу» повідомило, що ВПС Туреччини відмовилися брати участь у щорічних навчаннях НАТО Tiger Meet, які цього року Альянс має провести з 9 до 20 травня у Греції на авіабазі Араксос. Міністерство національної оборони Туреччини пояснило позицію з цього питання так: перед проведенням кожних спільних навчань країна, де вони відбуватимуться, має підготувати технічну угоду, узгоджену з усіма партнерами. Як вважає турецька сторона, Афіни внесли до сценарію навчань технічні доповнення, які є знаряддям політичних маніпуляцій і явною спекуляцією на існуючих протиріччях між двома країнами.

В Анкарі назвали дії Афін неприпустимими і поставили умову: анулювати доповнення до сценарію навчань і внести в нього поправки, які влаштовують Туреччину. «Позиція Греції завдає удару по суті навчань, націлених на зміцнення дружби та взаємодії у рамках НАТО. Крім того, мають місце спроби утиску прав та інтересів Туреччини. Командування ВПС країни негайно вжило заходів проти цих навмисних доповнень і вимагало змінити технічний регламент, що суперечить міжнародному праву», -- наголосила турецька сторона.  

Але господарі навчань не прийняли вимог Анкари, де вирішили взагалі не брати в них участі.  Повідомлення про відмову від участі турецьких ВПС у навчаннях було надіслано владі Греції і командуванню НАТО.