Опісля відбулася спільна прес-конференція. На ній Крістіна Квін запевнила, що Сполучені Штати Америки підтримують Україну. «Неможливо описати наскільки я рада, що повернулася в Україну. За два дні до початку повномасштабного вторгнення росії я була у Львові. Тоді я сказала, що США дадуть рішучу відсіч зневазі президента путіна, яку він проявив до міжнародного права. Сьогодні я пишаюся тим, що ми дотримали свого слова», – сказала Крістіна Квін.

За словами Крістіни Квін, США та країни НАТО доправляють військову допомогу та іншу підтримку Україні з безпрецедентною швидкістю.
«Ми впроваджуємо нові санкції проти росії, яких ще досі не було. путін припустився величезної помилки, розпочавши свою війну проти України. Він хотів поневолити українців, але отримав протилежний ефект: Україна показала свою згуртованість, мужність та сміливість. путін вдається до жахливих воєнних злочинів. Українці показали всьому світові, що означає справжній героїзм. Починаючи з прикордонників на острові Зміїний, які чітко вказали, куди має прямувати російський корабель, до бійців «Азову» та їхньої безстрашної оборони міста Маріуполь», – акцентувала тимчасово повірена у справах США.

Крістіна Квін висловила свою повагу Президентові Володимиру Зеленському та українському урядові, які залишаються працювати в Києві попри вторгнення російських загарбників. Вона також повідомила, що наприкінці травня до Києва може повернутися Посольство США в Україні.

«Ми плануємо надалі працювати з українським урядом, з громадянським суспільством, міжнародними організаціями, щоб максимально допомогти Україні. Поки що працюватимемо у Львові, а до кінця місяця плануємо повернутися до Києва. Коли надходить така кількість оборонної та гуманітарної допомоги, найкраще бути на місці та координувати цей процес. Усе залежить від ситуації в столиці і наскільки це буде безпечно зробити», – наголосила Крістіна Квін.  

Долучився до прес-конференції начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
 «З перших днів війни США почали активно підтримувати Україну. Вони стали прикладом для багатьох країн, які одна за одною почали допомагати нам у військовому, матеріальному та гуманітарному плані. Увесь цивілізований світ об’єднався навколо України. Така сильна підтримка вселяє надію в нашу беззаперечну допомогу», – зазначив очільник ОВА.

Міський голова Львова Андрій Садовий після зустрічі з Крістіною Квін розповів: «Для нас велика честь, що посольство починає повернення в Україну. Ми цього чекали, і сьогодні я дякую пані послу за ту неймовірну допомогу, яку отримує Україна. Ми також говорили про нові проекти. Я розказав під час зустрічі про великий проект, який ми почали впроваджувати у Львові, – великий реабілітаційний центр національного рівня, тому що кожного дня до нас надходить багато поранених і їм треба надавати максимальну підтримку. Я думаю, що ця тема, а також та велика допомога, яка вже анонсована, кардинально змінить ситуацію у війні і ми достатньо швидко виженемо ворога з нашої землі та переможемо», – зазначив Андрій Садовий.

Фото Львівської ОВА.