Центр перспективних оборонних досліджень – американська некомерційна організація, яка вивчає міжнародну злочинність та конфлікти, виявила понад 200 тисяч іноземних власників елітної нерухомості в Дубаї(ОАЕ). У цьому списку понад п’ять тисяч росіян, які володіють майже 10 тисячами об’єктів.

Серед власників житла представники партії «Єдина Росія» та високопоставлені чиновники, наближені до влади бізнесмени, для яких найбільше місто Об’єднаних Арабських Еміратів стало раєм, поки росія воює з Україною.

Для цього є низка причин. По-перше, ОАЕ не розкривають інформацію про власників нерухомості – це податковий і фінансовий рай. По-друге, не потрібно отримувати візи. Штампи у паспорт ставлять одразу в аеропорту після прильоту. По-третє, міжнародні санкції для росіян тут не діють і вони могли бути спокійними за своє майно доти, доки ЗМІ не оприлюднили інформацію про нових переселенців з росії.

«Важные истории» виявили в дубайському реєстрі понад 40 російських політиків, майже 30 чиновників і з десяток бізнесменів, наближених до влади і пов’язаних з кримінальними структурами.

У дубайському списку «борець за народ Донбасу», а нині депутат «Єдиної Росії» Олександр Бородай. На першій лінії штучного острова Палма Джумейра йому належить житло преміум-класу вартістю 400 тис. доларів США. Чи знають про це жителі Донбасу, яким він кілька років пудрив мізки?

Він був активним учасником створення так званих «ДНР» і «ЛНР», прем’єр-міністром «ДНР». У депутатській декларації приховав дубайську нерухомість – і за це Бородаю нічого не загрожує, бо депутати писали закон під себе. Депутатам і чиновникам не заборонено володіти нерухомістю за кордоном. У разі встановлення факту недекларування майна депутату може загрожувати попередження чи заборона обіймати посади у законодавчому органі, але без позбавлення депутатських повноважень.

Часто в Дубаї відпочиває глава Чечні та його найближче оточення. Серед них ті, хто мав стосунок до вбивства політичних опонентів, керівники республіки, фінансові гаманці Кадирова.

Найпомітніше місце в дубайському списку займає Руслан Байсаров, друг Кадирова і його фінансист, майно якого оцінюють в 500 млн доларів США.

Байсарову належать п’ять квартир і велика вілла з видом на море.
Скромний помічник глави Чечні Ахмад Ясаев володіє в ОАЕ апартаментами вартістю 800 тис. доларів США. Він був заступником міністра внутрішніх справ Чечні, секретарем республіканської ради економічної безпеки, керував секретаріатом Кадирова.

Лише депутатам «Єдиної Росії» та їх родичам в Дубаї належить майна майже на 25 млн доларів США.

Колишній очільник дагестанського міста Хасавюрт, депутат держдуми росії Сайгідпаша Ухманов забув задекларувати квартиру в престижному районі Дубаї на 700 тис. доларів США. Він підтримав війну з Україною. Нині найбільше втрат військовослужбовців серед жителів Дагестану.

Не задекларував квартиру вартістю 430 тис. доларів депутат держдуми від КПРФ Роман Лябіхов, який потрапив під санкції ЄС.

Навіть чиновники з Дагестану та Чечні, які за бідністю в антирейтингу населення рф, приписалися в Дубаї.

Заступник керівника територіального фонду обов’язкового медичного страхування Чечні Адам Алханов прикупив на штучному острові Палма Джумейра апартаменти за 700 тис. доларів США. Він син заступника міністра внутрішніх справ Чечні й односельчанин Рамзана Кадирова.

Дубайський список можна продовжувати. Колишній член ради директорів «Газпрому» Фаріт Газізулін володіє в ОАЕ нерухомістю на понад 5 млн доларів.

Як повідомили «Важные истории», ніхто з російських чиновників і депутатів не надав коментарів з приводу власності в Дубаї.

На знімку: престижні вілли в Дубаї.

Фото з відкритих джерел.