Тараскін ще в 2010 році оголосив себе «президентом СРСР». Він назвав росію тоталітарною сектою, а СРСР, на його думку, юридично не припинив свого існування.

У соціальних мережах Тараскін-президент відродив КДБ і СМЕРШ, створював партизанські загони, проводив семінари і наради. Він закликав не платити комунальні послуги, податки і кредити. Чиновникам СРСР наказував повертатися до своїх обов’язків.

«Президент» вибудовував вертикаль влади, де були прем’єр-міністр, губернатор і посли з особливих доручень.

Імперія Тараскіна мала представництва у 10 регіонах рф.

Історія «президента» Тараскіна почалося з того, що в 2008 році молодий москвич відкрив стоматологічну клініку. Через кризу він став банкротом і не міг платити за приміщення. Під час суду з московською владою Тараскін оголосив себе президентом, а Горбачова – дезертиром.

Як розповіла «Медіазона», суд з владою надихнув стоматолога створити громадський рух на відновлення СРСР. Тараскін так захопився своєю роллю в історії, що проголосив себе імператором і головнокомандувачем російської імперії.

У стоматолога-«президента» з’явилося 150 тисяч прибічників у різних регіонах росії, після чого ним зацікавилося ФСБ. Під час обшуку в його квартирі знайшли статутні документи та печатки громадської організації під назвою «СРСР».

Прихильники Тараскіна не визнавали російські закони і запевняли, що живуть на тимчасово окупованій території радянського союзу. Для їх координації було створено «Союз слов’янських сил Росії», який суд у 2019 році  визнав екстремістською організацією. Після того прихильників «СРСР» стали притягати до кримінальної відповідальності за екстремізм.

Справа «президента» Тараскіна викликала в російських ЗМІ великий резонанс. Як же так, владіміра путіна, який намагається силою відновити СРСР, називають героєм росії, а «президента СРСР» Тараскіна запроторили до тюрми?

Схоже, в росії монополія на відновлення імперії, і нікому не дано право ставити під сумнів легітимність царя Владіміра. По суті Тараскін створив щось подібне на «ДНР» і «ЛНР», тільки в більших масштабах. Він лише не встиг у воєнторзі запастися танками і ракетами.

На знімку: «президент» Тараскін.

Фото з відкритих джерел.