У румунському місті Плоєшті, де розташований головний офіс кампанії Electromecanica, яка спеціалізується на виробництві оборонної продукції, було підписано меморандум про взаєморозуміння з американською фірмою Raytheon Missiles & Defense, що випускає ракети-перехоплювачі. 

Цей документ, як повідомляє румунське інформаційне агентство Agerpres, передбачає виробництво у країні новітньої версії американської системи протиповітряної та протиракетної оборони Patriot. Їх Electromecanica випускатиме в кооперації з іншою румунською кампанією -- Romarm SA.  

Міністр економіки Флорін Спетару зазначив, що Румунія стане першою країною в Європі, яка почне виготовляти найновішу модифікацію ЗРК Patriot. За його словами, виробництво важливої оборонної продукції здійснюватиметься за рахунок румунських державних інвестицій із залученням приватного капіталу. Перша партія ЗРК Patriot, яка призначена для прикриття великих адміністративно-промислових центрів, військово-морських і військово-повітряних баз від усіх існуючих ракет, зійде з конвеєрів Electromecanica SA та Romarm SA уже в другій половині цього року. Інші деталі румунсько-американської угоди не розголошуються. 

Але Флорін Спетару зазначив: «Військові замовлення, промислова співпраця та розвиток сильної національної оборонної промисловості є життєво важливими елементами безпеки Румунії, яка є членом ЄС та НАТО». Він додав, що Румунія найближчим часом не тільки зміцнить свою обороноспроможність, а й стане стратегічним  постачальником військової техніки до багатьох країн Європи та світу. Це буде її відповіддю на подальші агресивні плани росії.