Про це в Телеграмі повідомила прес-служба Закарпатської обласної ради.

Зокрема, пані Байден зустрілася в Ужгороді із українською першою леді Оленою Зеленською. Показово, що це сталося в День матері, йдеться у повідомленні. 

Джилл Байден та Олена Зеленська відвідали школу в Ужгороді, де розселили внутрішньо переміщених осіб з областей України, де тривають бойові дії.

Візит першої леді Байден є демонстрацією підтримки України з боку високопоставлених представників США, зазначено у повідомленні.

Після візиту до України перша леді США написала у Твіттері: «У цей День матері моє серце з вами, перша леді Олено Зеленська, і всіма мужніми та витривалими матерями України».

Вона зазначила, що саме цього Дня матері хотіла бути з українськими матерями та їхніми дітьми.

«За останні кілька місяців занадто багато українців змушені були покинути свої домівки та залишити своїх близьких. Як мати, я можу лише уявити, яке горе і занепокоєння вони повинні відчувати щодня від неспровокованого нападу росії. Я на власні очі бачила, як люди в Словаччині та Румунії відчинили (для українців. – Ред.) свої домівки, свої школи, лікарні та свої серця», - додала Джилл Байден.

«Разом ми об’єдналися для України.  Я сподіваюся, що, перебуваючи тут, я зможу передати, як їхня сила та стійкість надихають світ, і нагадати їм, що вони не самотні», - зазначила на завершення Джилл Байден.

Крім відвідин Ужгорода, поїздка передбачає зупинки в словацьких містах Братислава, Кошице та Вишнє Нємєцьке. 

Зі зрозумілих причин  візит в Ужгород не анонсувався, тримався в максимальній таємниці і був закритий для ЗМІ. На зустрічі була тільки прес-служба Білого дому.

Наразі Джилл Байден залишила територію України, повідомили в Закарпатській ОВА.

Фото зі сторінки Джилл Байден у Твіттері.