У військовій частині №69647 у місті Кяхта в Бурятії оголосили про набір аж тисячі військовослужбовців – рядових, сержантів та водіїв. Оголошення про вакансії, на яке звернуло увагу видання «Люди Байкалу», розміщене на республіканському сайті служби зайнятості.

Мова йде про суб’єкт російської федерації, який став антилідером за кількістю загиблих у російсько-українській війні, а нині тут вже дефіцит на «гарматне м`ясо».

На службу беруть всіх бажаючих, навіть без жодного стажу, вимога тільки одна – освіти 9 класів. Зарплату обіцяють 22-29 тис. рублів за відрядною формою оплати праці. Служба зайнятості повідомляє, що всі претенденти можуть телефонувати безпосередньо командиру частини.

Війська частина №69647 – це 37 мотострілецька механізована бригада сухопутних військ рф, яка неодноразово засвітилася на війні в Україні й була у березні розгромлена під Києвом, а командир бригади Юрій Медведєв – поранений. 

Ця бригада постійно дислокується на околиці Кяхти у 7-му та 9-му військових містечках. Новобранців хочуть набрати саме серед бурятів, бо ніби місцевий клімат дуже суворий і незвичний для жителів середньої полоси росії. Військовослужбовці часто хворіють, у містечку розташована ціла медична рота. Важких хворих відправляють на лікування аж у госпіталь в Улан-Уде – це за 230 кілометрів. Насправді причина інша: на бойню російська влада відправляє насамперед представників глибинки – це вже політика міністерства оброни з урахуванням досвіду чеченської війни.

Кяхта – районний центр, розташований на кордоні з Монголією. Населення – 20 тис. осіб. Набрати тисячу військовослужбовців дуже проблематично, а особливо після повідомлень про сотні знищених в Україні солдатів бурятів.
Глава республіки Алексєй Циденов у перші дні війни браво відзвітував перед Москвою, що «Бурятія разом з армією, зі всією країною», а режисер театру опери та балету Владімір Рилов на зустрічі з діячами культури заявив: «Ми всі – путінські буряти».

У столиці республіки Улан-Уде знаходиться найбільший у світі постамент з головою Леніна, у самому центрі міста біля мерії і Народного Хуралу – її вага понад 42 тонни, а висота – 7,7 метра. На ленінській голові влада вивісила банер з буквою Z. Тільки через тиждень банер викрали невідомі месники. 

На знімку: місто Кяхта; військове містечко, де дислокується 37-ма мотострілецька механізована бригада, розгромлена під Києвом.

Фото з відкритих джерел.