У Фінляндії заарештували дачу та 20 гектарів землі головного редактора газети «Московский комсомолец» Павла Гусєва. Він разом з дружиною володів будівлею на березі озера Кернааланьярві і землею в громаді Янаккала. Про це повідомили фінські ЗМІ.
 
Під санкційні списки Європейського Союзу потрапили деякі російські пропагандисти, які підтримують агресивну політику путінського фашизму. Павло Гусєв був довіреною особою та прихильником владіміра путіна. Редагована ним газета свого часу вийшла зі статтею на першій сторінці під назвою «Бей Хохлов. Спасай Россию». Мова йшла про футбольний матч, але насправді – це позиція чорносотенного видання і частини російського суспільства, яку представляв Гусєв і його видання.
 
8 квітня Європейський Союз запровадив санкції проти цілого ряду російських пропагандистів. Серед яких гендиректор ТАРС Сергій Михайлов, гендиректор ВДТРК Олег Добродєєв, головний редактор і гендиректор «Комсомольской правды» Володимир Сунгоркін та президент медіахолдингу «Красная звезда» Олексій Піманов. Ще раніше в Італії була заарештована власність Владіміра Соловйова вартістю понад 8 млн євро.
 
Тим часом, як повідомив «Коммерсант», з початком війни в росії знизилася частка росіян, які вважають телебачення найбільш надійними джерелом інформації. Водночас зростає довіра до соціальних мереж та Telegram. Найбільше знизилась довіра у жителів невеликих міст: з 34 до 24 відсотків, у Москві та Санкт-Петербурзі – з 27 до 21 відсотка.
 
Водночас довіра до соціальних мереж та Telegram за півтора місяця зросла з 19 до 23 відсотків. Люди віком від 45 до 60 років стали більше довіряти інтернет-сайтам: 25 відсотків у квітні проти 20 відсотків у березні.
 
«Перший канал» втратив 18 відсотків глядачів, НТВ – 6 відсотків.

На думку експертів, причина в тому, що глядачі адаптувалися від шоку, спричиненого війною, і втратили інтерес до новин. Державні канали оприлюднюють тільки офіційну точку зору, тому глядачі дедалі частіше за альтернативою звертаються до інтернету.
 
Реакція на ці процеси не забарилася. Бойовики з «ДНР» та «ЛНР»  з 11 травня заблокували доступ жителям Донбасу до соціальних мереж Facebook та Instagram.
 
Російські пропагандисти втрачають не тільки власність за кордоном, а й довіру населення своєї країни. 
 
Карикатура з сайту «Радіо Свобода».