Болгарський уряд продовжує підтримувати біженців, які з початком війни росії проти України були змушені покинути свої рідні міста й села. На жаль, під впливом російської пропаганди і численних прихильників «русского мира», розум яких отруюють телеканали «Первый», НТВ і «Россия», у країні зростає невдоволення тим, що гроші витрачаються на біженців, а не на підвищення зарплат, пенсій і субсидій.

І хоча уряд пообіцяв з 1 червня підняти мінімальні грошові виплати своїм громадянам, знизити ціну на газ, у багатьох регіонах країни дедалі частіше стаються недружні випади проти біженців. У деяких регіонах фіксують крадіжки українських реєстраційних номерів з автомобілів. А в Бургасі дійшло до того, що невідомий чи невідомі забили кирки в капоти двох машин з українськими номерами. Мовою місцевого криміналу це вважається останнім попередженням для їхніх власників. Поліція відкрила досудове провадження і почала активний пошук тих, хто скоїв злочини.

У понеділок, 16 травня, з поліції Бургаса повідомили про затримання 38-річного чоловіка, якого підозрюють в цьому. Його «вирахували» після перегляду багатьох записів з відеокамер, встановлених у житловому районі Меден Рудник. Саме там важка кирка була вбита в «Тойоту», яка належить громадянці України. Вона разом із маленькою дитиною знайшла тимчасовий притулок у приморському місті й припаркувала автомобіль біля будинку, де жила. Вранці побачила кирку в капоті «Тойоти», а місцеві пояснили, що це не просто пошкодження автомобіля, а «останнє попередження» власникові.

Через кілька днів, а саме 12 травня, у подібний спосіб було пошкоджено автомобіль BMW з українською реєстрацією на вулиці Карлово в мікрорайоні Лазур. Слідство переконане, що саме затриманий причетний до цих злочинів і залякування біженців. Поки що офіційно не повідомляється про результати допитів підозрюваного і мотиви його злочину.

Фото: flagman.bg