Учора світові лідери вдягнули вишиванку, щоб продемонструвати Україні підтримку.

«Сьогодні я вшановую яскраву та багату українську культуру, одягаючи вишиванку», - написала у Твіттері президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. «Кожного 3-го четверга у травні люди вдягають цей традиційний одяг як вираз єдності та національної ідентичності. В ці важкі часи ми разом із нашими українськими друзями», - зазначила вона.

Глава Європарламенту Роберта Мецола також приєдналася до святкування Дня вишиванки. «Я приєднуюсь до українців по всьому світу в їхній традиції носити вишиванку. Боротьба українців за свободу – це і наша боротьба», - зазначила вона і подякувала прем’єрці Литви Інгріді Шимоніте за ініціативу підтримати Україну в День вишиванки, вдягнувши наше традиційне вбрання.

Президент Литви Гітанас Науседа також підтримав цю ідею. «Сьогодні ми святкуємо День вишиванки… Вважається, що вишиванка дає силу і відводить будь-яке лихо. Сила – це те, що сьогодні посилає Україні Литва. Ми будемо стояти з Україною до перемоги. Слава Україні!» - написав він у Твіттері.

А прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо опублікував у Твіттері колективне фото. В своєму дописі він зазначив: «Сьогодні ми вдягнули вишиванку, щоб вшанувати українську культуру, традиції та історію – і показати нашу підтримку українському народу, який продовжує захищатися від російської агресії. Наша підтримка для них ніколи не похитнеться». 

Фото з сторінок у Твіттері цих світових лідерів.