Світ без кордонів

22 травня в Давосі розпочнеться сесія Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ).

На Давоському форумі очікують велику делегацію з Києва

Попередні два роки через пандемію Давоський форум проводили в онлайн-режимі.

Нинішня сесія відбувається на тлі повномасштабної війни рф проти України. «Наша зустріч -- це перший саміт, який знову збере світових лідерів у новій ситуації, котра характеризується процесом формування нового багатополярного світу, світу, конфігурація якого визначається пандемією, а тепер ще й війною», -- зазначив у заяві засновник ВЕФ Клаус Шваб. 

Як інформує swissinfo.ch, у першій за два роки очній сесії Давоського форуму візьмуть участь півсотні глав держав та урядів, а загалом 2 500 гостей, які представлятимуть політику, бізнес та громадянське суспільство. Форум триватиме з 22 по 26 травня. 

росія участі у форумі не братиме, оскільки у відповідь на її вторгнення в Україну ВЕФ заморозив усі зв'язки з російськими партнерськими організаціями та оголосив, що не працюватиме з жодною особою і з жодною організацією, які потрапили під санкції.

А от Україна буде представлена на ВЕФ як ніколи широко. Президент України Володимир Зеленський стане першим іноземним лідером, який виступить перед тими, хто зібрався, в понеділок. Також заплановано виступи міського голови Києва Віталія Кличка та міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. Окрім того, в Давосі чекають на велику делегацію з України, до якої ввійдуть члени уряду, парламенту, представники бізнесу та громадянського суспільства, повідомляє swissinfo.ch.