Світ без кордонів

Західні країни світу продовжують надавати фінансову підтримку Україні, якої вона потребує через російську агресію.

Фінансова допомога збільшується

Так, днями США заявили, що нададуть додаткові 215 млн доларів у вигляді екстреної продовольчої допомоги, щоб подолати гуманітарну кризу, спричинену вторгненням росії.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час міністерської зустрічі в ООН, присвяченої викликам глобальної продовольчої безпеки.

Він закликав країни швидко діяти: «Сьогодні, враховуючи невідкладність кризи, ми оголошуємо про ще 215 млн доларів нової екстреної продовольчої допомоги, і ми зробимо набагато більше», -- наголосив Ентоні Блінкен.

"Ми очікуємо, що наш Конгрес дуже скоро схвалить приблизно 5,5 мільярда доларів додаткового фінансування на гуманітарну допомогу та продовольчу безпеку", -- додав він. Держсекретар також сказав, що США виділять 500 мільйонів доларів на збільшення виробництва в США добрив. Це дозволить компенсувати відмову від імпорту добрив із рф.

Про збільшення допомоги Україні заявили і в Токіо. Прем'єр-міністр Фуміо Кісіда повідомив, що Японія надасть Україні 300 млн доларів додаткової фінансової допомоги. В такий спосіб країна хоче посприяти подоланню українцями економічної кризи, що виникла через повномасштабне вторгнення росії.

"Ми отримали запит на короткострокову фінансову підтримку з української сторони, оскільки економічна ситуація погіршилася через вторгнення росії", -- заявив очільник уряду Японії. Він додав, що як член "Великої сімки" та частина міжнародної спільноти Японія повинна реагувати на такі потреби.