Малюнок Олексія КУСТОВСЬКОГО. 

Щоранку заступник глави адміністрації президента знайомить владіміра путіна з резонансними публікаціями в зарубіжних та російських ЗМІ. В окремому розділі цієї інформаційної довідки – заяви, коментарі та інтерв’ю найближчого царського оточення. Представники путінського клану наввипередки змагаються, хто страшніше гавкне і облиє брудом Україну і ненависний Захід.

Учора на першому місці опинився голова «Роскосмосу» Дмітрій Рогозін.  Він заявив, що «лише одна балістична ракета «Сармат» може знищити половину берега континенту, який росія вважає ворожим». Далі тему продовжили кремлівські пропагандисти: обговорювали, які руйнування може завдати «Сармат» США, і смакували знищенням «хорошого міста Нью-Йорка».

На другому місці в оточенні путіна закріпився заступник голови ради безпеки рф Дмітрій Медведєв. «Світові після антиросійських санкцій загрожує логістична, продовольча та епідеміологічна кризи. А валютно-фінансова криза призведе до нових конфліктів та активізації терористів», – залякує екс-президент і екс-глава уряду росії Дмітрій Медведєв.

На третій сходинці – голова ради федерації Валентина Матвієнко. 
«Росія перебуває під жорстким тиском недружніх країн, коли під ударом виявилася сама сутність російської цивілізації, – поплакалась спікер верхньої палати парламенту перед патріархом московським.

На четвертій сходинці – секретар ради безпеки рф Ніколай Патрушев.

«Більшість українців (переселенців), які приїхали на Захід, вважають, що європейці повинні їх утримувати і забезпечувати, а коли їх змушують працювати, починають бунтувати», – безсоромно бреше генерал армії Ніколай Патрушев. «Разом з мігрантами з України втікають від неминучого кримінального переслідування вигодовані бандерівцями злочинці з неонацистськими поглядами. Це призведе до відродження нацистських ідей», – залякує він.

Перелік заяв шкали ненависті й брехні можна продовжувати. Серед них депутати держдуми, які закликають вдарити ядерною зброєю по США, Азербайджану та Польщі, високопоставлені чиновники. 

Голова комітету парламенту Олег Морозов запропонував поставити Польщу на чергу на «денацифікацію після України». 

Можна ще згадати провокатора Сергія Наришкіна, директора служби зовнішньої розвідки. «За повідомленнями, що надходять до служби зовнішньої розвідки росії, Вашингтон і Варшава розробляють плани встановлення щільного військово-політичного контролю Польщі над «своїми історичними землями» в Україні», – намагається посіяти розбрат професійний провокатор.

Спостерігаючи за оточенням божевільного царя, можна помітити одну закономірність. Що більше проблем у путінських соратників, то більше вони намагаються догодити своєму роботодавцю. 

Над Дмітрієм Рогозіним давно згущуються хмари. Третя ракета зі шпигунським обладнанням не долітає в космос і згорає в атмосфері. Згадаймо історію з «Ангарою», «Космосом 2555» чи розрекламованим «Сарматом».  Проект «Сармат», яким глава «Роскосмосу» залякує Захід, давно перетворився на довгобуд. Балістична ракета мала надійти на озброєння ще в 2018-му, та програма імпортозаміщення не спрацювала. «Сармат» злетів, але чи долетів до цілі? Кумедні заяви Рогозіна – це намагання втриматися в кріслі глави «Роскосмосу».

Найактивнішим рупором імперської політики виступає екс-президент росії Дмітрій Медведєв: він з бодуна (російські ЗМІ пишуть, що той зловживає алкоголем) багато чого наплів. Причина – намагається втриматися на плаву. 

У Валентини Матвієнко теж серйозна проблема: з’явилася інформація про віллу її синочка за 10 мільйонів євро на березі моря в  Італії.

Вислужується перед царем і Ніколай Патрушев. За себе і двох синів. Старший Дмітрій – міністр сільського господарства рф, молодший Андрєй – член правління ПАТ «Газпромнафта», а дружина Єлєна – лікар-бізнесмен з експорту металолому.

Злий цар і на Сергія Наришкіна – невдоволений і думає про заміну. 

Ось лише окремі деталі, чому так запопадливо вислужується путінське оточення, сіре і перелякане, і буде плести те, що хоче почути божевільний цар, який ополчив проти росії весь світ.

На знімку: найближче оточення путін завжди тримав на відстані.

Фото з відкритих джерел.