Як інформує видання Sky News, котре опублікувало цього листа, таке звернення Борис Джонсон зробив після того, як високопоставлений британський дипломат повідомив про достовірність звинувачень у сексуальному насильстві над українськими дітьми з боку російських військових.

У відкритому листі Джонсон пише: «У будь-який інший рік такі діти, як ви, виходили б із домівок та шкіл, щоб грати з друзями, ганятися за футбольним м’ячем... щоб просто насолоджуватися тим, що має бути неповторним безтурботним часом у вашому житті». І додає: «Звичайно, це не будь-який інший рік».

«Багато з вас бачили або пережили те, свідком чого не повинна бути жодна дитина. Тим не менше, щодня українські діти вчать усіх нас, що означає бути сильним і гідним, високо тримати голову навіть у найважчі часи. Я не можу вигадати кращого прикладу для наслідування для дітей та дорослих у всьому світі», — йдеться в листі. 

Борис Джонсон просить українських дітей пам’ятати, що вони повинні безмежно пишатися «своєю країною, своїми батьками, своїми сім’ями і своїми солдатами, а найбільше — собою». 
Він пригадав свою поїздку до Києва і похвалив «рішуче керівництво» та «непереможний героїзм» українського Президента Володимира Зеленського.

Прем’єр Британії закликав маленьких українців пам’ятати, що вони не самотні. «Можливо вас розлучили з друзями вдома, але у вас є мільйони інших друзів по всьому світу», — написав він. «Тут, у Сполученому Королівстві, ми вивішуємо українські прапори над нашими будинками, офісами, церквами, магазинами та ігровими майданчиками, навіть над моїм власним дахом на Даунінг-стріт, де вікна заповнені соняшниками, намальованими британськими дітьми. Наші молоді люди малюють ваш прапор у своїх класах і роблять сині та жовті браслети на підтримку вашої країни», — зазначив він.

«Я вірю, як і ваш Президент, що Україна виграє цю війну. Я всім серцем сподіваюся, що незабаром ви зможете повернутися у свої будинки, у свої школи, у свої сім’ї. І хоч би що сталося, хоч би скільки часу це зайняло, ми у Великій Британії ніколи вас не забудемо і завжди пишатимемося тим, що можемо називати вас своїми друзями», — написав Борис Джонсон.