Їх лише п'ять, і майже всі закликають Стокгольм заблокувати будь-яку діяльність організацій, які Анкара називає терористичними. 

Зокрема, Туреччина вимагає: припинити підтримку тероризму («Робітничої партії Курдистану» (РПК) та «Руху Фетхуллаха Гюлена»), припинити фінансування тероризму (РПК), постачання зброї РПК, скасувати збройне ембарго стосовно Туреччини та антитурецькі санкції, а також закликає до глобального співробітництва у боротьбі з тероризмом.

У повідомленні управління з комунікацій зазначається, що Туреччина дотримується політики відкритих дверей в НАТО, але при цьому вважає за необхідне, щоб члени Альянсу і країни – кандидати на вступ до блоку активно співпрацювали в боротьбі з тероризмом, як і в інших галузях. Офіційному Стокгольму нагадали, що уряд Швеції надає вищезгаданим організаціям військове спорядження, зокрема, протитанкові засоби та безпілотники, які терористи застосовували проти мирного населення Туреччини. Крім того, стверджується, що шведська влада зобов'язалася надати 376 мільйонів доларів на підтримку PKK/PYD, яка внесена до списку терористичних організацій у 38 країнах. Управління з комунікацій згадало також про те, що Швеція ввела збройне ембарго проти Туреччини на тлі зусиль Анкари щодо захисту своїх законних інтересів у Східному Середземномор'ї на основі міжнародного права та забезпечення безпеки своїх кордонів із Сирією.

Перед початком переговорів делегацій Туреччини і Швеції від Стокгольма в Анкарі очікують  надання конкретних гарантій відповідно до «принципу колективної безпеки» Альянсу, включаючи національну безпеку давнього члена Північноатлантичного альянсу – Туреччини. Зараз у МЗС Швеції вивчають усі вимоги Анкари перед поїздкою до турецької столиці дипломатичної делегації.   

Тим часом Туреччина оголосила про плани нового наступу на курдів у Сирії. Анкара має намір створити на кордоні з Сирією зону завширшки 30 кілометрів «для придушення терористичних загроз, що походять з цього регіону», заявив Реджеп Таїп Ердоган. Операцію плановано розпочати 26 травня.