Карикатура з сайту «Радіо Свобода».

Владимирська єпархія російської православної церкви провела змагання «Святий воїн». 19 команд серед іншого тренувалися у збиранні-розбиранні автоматів і киданні гранат. До показових виступів долучили загін спеціального призначення «Мономах», завдання якого – утихомирювати в’язнів у тюрмах. Про це повідомив сайт Владимирської єпархії.

Єпархіальні змагання у місті Владимирі зібрали на стадіоні «Торпедо»  понад сто молодих людей.

Після підтримки московським патріархом кірілом-гундяєвим війни в Україні такі змагання вже ні у кого не викликають здивування. РПЦ зробила крутий розворот до імперської церкви і поховала всі надбання демократизації після розвалу СРСР. Патріарх підтримав путінський фашизм і в головному храмі росії – Христа Спасителя – вручив директору «росгвардії» Віктору Золотову ікону Божої Матері й благословив російське воїнство на війну з Україною.  Те, що сотні священників закликали російську владу до миру і припинити вбивство православних,  кіріл назвав «проявом слабкості та страху в умовах сильного тиску з боку влади  та радикалів».

«Постає закономірне питання. Якщо православні вбивають православних, а патріарх мовчить, то що то за патріарх? Коли предстоятель церкви не міг назвати війну війною, агресію агресією, захистити свою паству перед владою, яка розв’язала війну, добре ставлення до такого патріарха відновити неможливо, це ганьба», – вважає російський релігієзнавець  Сергій Чапнін.

Українські православні храми завжди буди ласим шматком для московської церкви. Це понад 12 тисяч парафій і понад 10 тисяч священників. На відміну від росії, де церкву в селі постійно відвідують до десяти парафіян, в Україні такий самий прихід збирає понад сто людей, релігійність, за свідченням статистики, удвічі вища, ніж в росії.

На думку релігієзнаців, піти на такий крок кіріла змусила боязкість втратити патріаршество. Він давно вже став ідеологом «руского міра», завдання якого анексувати білорусь і Україну. І кіріл демонструє, що готовий йти з путіним до кінця.

В основі ідеології кремлівської секти лежить путінський сталінізм і радикальне імперське православ’я кіріла-гундяєва. Російський  фашизм з його «рускім міром» буде засуджено і визнано злочинною ідеологією. Останній цвях в домовину «святого воїнства»  кіріла-гундяєва заб’є Україна.

На знімку: учасники змагань  «Святий воїн».

Фото з сайту Владимирської єпархії.