У неділю, 29 травня, о 20-й годині за німецьким часом, у столицях ФРН та України водночас відбудеться другий міжнародний благодійний телемарафон Save Ukraine — #StopWar.

Про цю подію повідомило Посольство України в Німеччині. Мета заходу — привернути увагу світової спільноти до драматичних подій, що відбуваються в Україні, зібрати кошти для закупівлі медичного обладнання для закладів охорони здоров’я, котрі надають допомогу пораненим і постраждалим у війні.

Зібрані кошти, зокрема, буде спрямовано на придбання хірургічних рентген-апаратів. Таке обладнання застосовується для проведення операцій під контролем рентгенівського опромінення. Їх буде постачено до 12 регіонів неподалік від місць ведення бойових дій, а також залучених лікарень для надання допомоги пораненим. Вартість одного апарата - від 100 тисяч євро.

Фандрейзинг відбуватиметься через глобальну ініціативу United24 https://u24.gov.ua/, а всі донати автоматично переказуватимуться на рахунки НБУ, закріплені за Міністерством охорони здоров'я.

На сцені в Берліні, біля Бранденбурзьких воріт, виступлять Okean Elzy, Tina Karol, The Hardkiss, MONATIK, Beissoul & Einius, Antytila, ONUKA, Kadebostany, alyona alyona. Особливі гості програми – цьогорічні переможці Євробачення Kalush Orchestra.

У рамках двогодинного ефіру, котрий транслюватимуть телеканали 20 країн, а також стрімінгові платформи та соціальні мережі, політичні лідери, музиканти, художники, громадські активісти, актори, спортсмени спілкуватимуться з багатомільйонною аудиторією і закликатимуть допомогти Україні.

Перший благодійний марафон Save Ukraine – #StopWar відбувся 27 березня. Захід транслювали понад 30 телеканалів світу. Тоді було зібрано більш як 40 млн гривень, котрі організатори спрямували на гуманітарні потреби, спричинені російською агресією в Україні.

Трансляція для глядачів цілого світу буде доступна на YouTube-каналах 1+1, Atlas Festival, міжнародних версіях телеканалів, у тому числі 1+1 International.

Берлін.