«Цією поїздкою міністр хоче продемонструвати солідарність Франції з українським народом та її повну рішучість посилити підтримку України перед російською агресією як у гуманітарному та фінансовому плані, так і у постачанні оборонного обладнання», -- додали в МЗС Франції.

Під час візиту Катрін Колонна відвідала Бучу (на знімку), а також передала українській владі обладнання цивільної безпеки (пожежні автомобілі та машини швидкої допомоги). 

У Бучі міністерку супроводжував голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. Після огляду міста він написав: «Буча -- символ злочинів російської армії проти людяності. Закатовані мирні жителі, численні випадки руйнувань житлової інфраструктури і мародерства росіян -- те, що світ ніколи не має забути».

Крім того, глава МЗС Франції зустрілася зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою, щоб обговорити підтримку України у всіх сферах та, зокрема, блокування експорту зернових і олійних культур. Також вона провела переговори із Президентом Володимиром Зеленським. 

Фото з Телеграм-каналу Олексія КУЛЕБИ.