Деякі питання будівництва газового інтерконектора обговорила міністр енергетики Сербії Зорана Михайлович з послом Хорватії у Сербії Хідаєм Бішчевичем.

Уже наступного року державна компанія «Сербіягаз» зможе отримувати сировину з СПГ-термінала в Греції, із Каспійського регіону, Середнього Сходу, а в перспективі - зі Східного Середземномор'я. Нині єдиним постачальником газу до Сербії є росія, десятирічна угода з якою діє до 31 травня цього року.

Минулого тижня президент Александр Вучич повідомив, що зміг зв'язатися по телефону з володимиром путіним і отримати принципову згоду на подовження контракту з «Газпромом» ще на три роки. «Я не можу назвати нову ціну на газ, бо всі деталі нової угоди обговорюватимуться з «Газпромом». Вона буде прив'язана до світових цін на нафту, а в будь-якому випадку для Сербії ціна буде найкращою в Європі», - похвалився він. Також Вучич повідомив, що отримав згоду на постачання країні додаткових обсягів газу в розмірі 800 млн кубометрів, але вже за вищою ціною. Її також обговорять керівники «Сербіягазу» і «Газпромому».

Раніше Вучич заявляв, що на цьому етапі Сербія не вводитиме санкцій проти рф, як інші кандидати на членство в ЄС. «Сербія захищає свої інтереси і бореться за них», - заявляв він.