За його кандидатуру проголосувало 54 депутати, проти було 30, а один бюлетень визнано недійсним. 25 травня новий глава уряду отримав тиждень для представлення вищому законодавчому органу нового складу кабінету міністрів. 

Минулої середи Роберт Голоб знову прийшов до парламенту, але вже не один. Він представив усіх 17 кандидатів на міністерські посади. До коаліційного уряду десятьох з них висунув «Рух «Слобода» Роберта Голоба, чотирьох -- соціал-демократи і трьох -- ліві. Після кількох годин обговорення нового складу уряду питання про його затвердження було винесено на голосування. За міністрів проголосували 53 депутати від трьох партій правлячої коаліції, яку сформував Голоб. Представники Словенської демократичної партії колишнього прем'єр-міністра Янеза Янші та партії «Нова Словенія -- Християнські-демократи», які входили до попередньої правлячої коаліції,  проголосувала проти, але їхні 28 голосів не змінювали ситуацію. Отже, новий уряд на чолі з  Робертом Голобом був затверджений і з 1 червня офіційно розпочав свою роботу.

Новий прем'єр ще раз наголосив, що уряд приступить до максимальної децентралізації та надасть більше повноважень місцевим органам влади і взагалі -- «поверне країні свободу». А також почне виконувати свою передвиборчу програму, в основі якої боротьба за здоровий спосіб життя словенців. Так, буде введено податок на шкідливі викиди в атмосферу та непереробні відходи, на всі газовані напої і шкідливі для організму продукти. Оскільки Роберт Голоб раніше був бізнесменом, то пообіцяв створювати умови для конкурентної і прозорої економіки, в якій легко буде відкрити новий бізнес із  стартовими пільгами, строго контролювати ціни на пальне й основні продукти харчування, щоб недобросовісні бізнесмени не наживалися на цьому.