Зібрані кошти підуть на підтримку ЗСУ.

Талановиті містяни презентували яскраві художні полотна, картини з бісеру, плетені вироби, в’язані іграшки, вишиті рушники, прикраси та вироби зі шкіри.

Роботи майстрів декоративно-прикладного мистецтва були виставлені в міському парку культури та відпочинку. Про це повідомив Гард.City.

Акція відбулася з ініціативи активістів спільноти осіб з інвалідністю «Нам не байдуже». Звісно, головна мета цього заходу полягала у зборі коштів на потреби українській армії. Утім, допомога армії – не єдина мета учасників.

Вони бажали привернути увагу до осіб з інвалідністю та висловити свою громадянську позицію.

«Ми хотіли нагадати про те, що ми попри війну є в місті  і привернути увагу до того, що наші проблеми і потреби необхідно враховувати. Тому що після нашої перемоги в нас з’явиться, на жаль, чимало осіб з інвалідністю, яким буде важлива доступність. І про це треба пам’ятати нині, бо вже є люди, яким це потрібно, – розповіла одна з організаторів Алла Гінкул. – І тим нашим захисникам, які повернуться з інвалідністю, потрібно реабілітуватися, адаптуватися до життя. Тому ми вирішили долучити наших активних, творчих людей з інвалідністю, щоб показати їхні роботи, продати за можливості й частину коштів передати на потреби ЗСУ».

Як повідомив ще один з організаторів виставки Олег Карпенко: «Ми створили групу «Нам не байдуже», об’єднали людей, яких знаємо, та пропонуємо долучатися всім – незалежно від стану здоров’я. Слід уже сьогодні замислитися над наслідками війни і тим, як вживатися в мирне життя людям, які зазнали ушкоджень. Хочемо показати, що інвалідність – це не вирок, це просто чергове випробування для людини; привід довести, що вона незламна. І це має бути основним меседжем для всіх: не потрібно здаватися, треба йти вперед, до перемоги, ставити собі цілі й досягати їх. Тільки тоді це буде життя яскраве і сповнене барв».

На жаль, у Первомайську досі немає Товариства людей з інвалідністю. Ще з часів Союзу тут діє так зване «Товариство інвалідів». Як кажуть ініціатори та учасники виставки: «Скільки ми не намагались перейменувати «товариство», і змінити діяльність відповідно до законодавчих норм, нічого не рухається. Робота в Товаристві проводиться точкова, а не системна».

Тому як альтернативу застарілій структурі в місті організували свій рух небайдужих людей. Вони сподіваються, що за підтримки влади, бізнесу, волонтерів цей рух може перерости в громадську організацію. І тоді з’явиться більше можливостей захищати права осіб з інвалідністю, обстоювати їхні інтереси.

Миколаївська область.

Презентовані роботи викликали великий інтерес у містян та вимушених гостей Первомайська.

Фото з відкритих джерел.