Світ без кордонів

Сербські видання, зокрема Vecernje Novosti, повідомили, що візит міністра закордонних справ росії сергія лаврова до Белграда, який мав відбутися 6 та 7 червня, скасовано.

На Балканах закрили небо для прольоту міністра лаврова до Сербії

Причина дуже поважна для усього світу. Три балканські країни -- Болгарія, Північна Македонія та Чорногорія -- закрили свій небесний коридор для прольоту літака представника країни-агресора. 

Утім, ще 2 червня під час перебування у Братиславі президент Сербії Александр Вучич сказав журналістам, що ситуація навколо візиту лаврова «ускладнюється», бо не зрозуміло, як він прилетить до Сербії. МЗС росії не прислухалося до цього попередження, бо сподівалося, що посли країни-агресора дотиснуть на місцях владу Болгарії, Північної Македонії та Чорногорії, і ті широко відкриють небо для «самого пана міністра». Але Софія, Скоп'є і Підгориця не піддалися на напівпрохання -- напівзалякування керівників дипломатичних місій країни, що веде війну в Україні. Спікер відомства лаврова марія захарова назвала це помилкою і проявом надмірного егоїзму.

Але в телеграм-каналі навіть з'явилося ствердження, що лавров добре знав: йому не дадуть коридор для прильоту до Белграда, але не став скасовувати свій візит. І цим не тільки принизив себе, міністерство, а й ще раз усю росію.