Адже досвід у цього регіону Австрії у цій сфері – величезний. Ось лише факт: сьогодні Бургенланд сам забезпечує себе електроенергією на 130 відсотків від потреби. Це означає не тільки безперебійне постачання енергії населенню, а й можливість подальшої реалізації її на ринку.

«Дев’яносто відсотків енергії отримують завдяки вітровим електростанціям, десять – завдяки сонячній енергії. Зараз Бургенланд вкладає великі інвестиції саме у сонячні електростанції, збільшення кількості яких – одне з пріоритетних завдань», – каже Віктор Микита.

А далі – створення масштабної системи акумулювання та зберігання енергії для можливості накопичення ресурсу з метою реалізації.

За словами керівника Закарпаття, Бургенланд демонструє і декларує усій Європі, що завдяки правильній стратегії можна стати незалежними від російської нафти та газу й ефективно протистояти підвищенню цін на енергоносії в довгостроковій перспективі.

Це чітка позиція голови уряду землі Бургенланд Республіки Австрія. Така сама чітка, як і підтримка суверенітету України.

В. Микита впевнений, що завдяки налагодженню співпраці Закарпаття отримає важливі проекти та прогресивні ідеї, якими зможе скористатися для розвитку економіки.

Ужгород.

Фото прес-служби ОВА.