Це майже на 20 відсотків вище, ніж торік і є повторенням успішного сезону ще доковідного 2019-го.

На міжнародній виставці туризму і довкілля, яка щойно завершилася у Тирані, провідні туроператори підтвердили, що майже всі місця в готелях на три літні місяці заброньовано, а кількість туристів, які придбали квитки на чартерні рейси до Албанії, на 20 відсотків вища за торішню. Як повідомило албанське інформаційне агентство Telegrafi, чартерні рейси почалися з 26 травня і триватимуть до кінця жовтня.

На презентаціях, які відбулися у рамках міжнародної виставки, працівники галузі звертали увагу уряду на необхідність фінансової підтримки підприємств і організацій туристичного сектору і запевняли, що ці гроші у вигляді податків повернуться до державної скарбниці. За приклад, вартий наслідування, учасники виставки назвали дії уряду Північної Македонії, котрий, зважаючи на енергетичну і економічну кризи, виділив на підтримку туризму 365 мільйонів євро. Представники туристичного сектору Албанії звернулися до свого уряду та уряду Косово, чиї громадяни становлять більшість відпочивальників, з проханням виділити йому фінансову допомогу.

Нинішнього року в галузі загострилася ще одна проблема - нестача робочої сили. В деяких готелях на посади, які не потребують досконалого знання албанської, стали запрошувати навіть біженців з України. Але це не вирішує проблему, бо кадри для туризму треба готувати планомірно й централізовано.