Захід має відбутися 10 червня у Бухаресті. В порядок денний форуму внесено обговорення ситуації в Україні, яка більше ста днів протистоїть російській збройній навалі, можливостей надання військової допомоги Києву, а також заходів, необхідних для зміцнення обороноздатності Причорноморського флангу Альянсу.

Прийматимуть саміт президент Румунії Клаус Йоганніс та його польський колега Анджей Дуда. У роботі братиме участь і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Як повідомляють місцеві ЗМІ, під час його візиту до Бухареста заплановано особисті зустрічі з керівництвом Румунії. Очікують, що обговорюватиметься пропозиція зміцнити східні кордони НАТО і розмістити на румунській території до 40 тисяч військових Альянсу.

Генеральний секретар НАТО має підписати з румунською владою офіційну угоду про збільшення контингенту іноземних фахівців блоку в країні.

За повідомленнями румунських ЗМІ, Єнс Столтенберг разом з учасниками Бухарестського саміту планує відвідати деякі військові бази Румунії, де познайомиться з тим, як розквартировані військовослужбовці підрозділів Північноатлантичного альянсу, які вже перебувають у країні, та з планом їхніх навчань.