Малюнок Олексія Кустовського. 

«Мене часто запитують, чому мої пости в «Телеграм» такі різкі. Відповідаю – я їх ненавиджу. Вони ублюдки і виродки. Вони хочуть смерті нам, Росії. І поки я живий, я робитиму все, щоб вони зникли», – написав цього тижня у своєму телеграм-каналі заступник голови ради безпеки росії дмітрій медведєв.
 
Цей пост викликав в російській  блогосфері масу здивувань, коментарів та критики, бо йдеться про колишнього президента і прем’єр-міністра рф, заяви якого останніми тижнями просякнуті злобою, ненавистю і брехнею не тільки до України, а до Європейського Союзу, США, всього західного світу. Медведєва читає майже 360 тисяч підписників. За день шизофренічний пост переглянули майже півмільйона.
 
Звідки стільки ненависті у дмітрія медведєва, якщо його син Ілля після факультету міжнародних відносин не воює на фронті, а займається бізнесом у США – має мережу заправок і магазинів. Звідки стільки ненависті, якщо медведєва-старшого не вигнали на пенсію, а спеціально для нього створили посаду заступника голови ради безпеки рф. Посада блазнівська і без повноважень, зате можна заливати особисте горе горілкою, залишатися на плаву і строчити в телеграм-каналі про що завгодно.
 
Причини злоби – це особиста трагедія медведєва. У 2020-му путін звільнив його з посади прем`єр-міністра, віддавши перевагу міхаїлу мішустіну. Досі вони працювали в тандемі й мінялися посадами. Медведєв – прем’єр, путін - президент, медведєв – президент, путін – прем’єр - і так мало тривати до нескінченності. Тільки путін не забув, як у часи президенства медведєв намагався зіграти свою роль і вийти з-під контролю. Повернувшись до президенства,  путін почав зачищати владу від команди свого колишнього друга.
Медведєв вилетів з обойми великої політики і опинився на третьорядній ролі.
 
Російські ЗМІ пишуть, що він навіть запив, і щоб привести його до тями, службі безпеки президента довелося застосувати фізичну силу. 

Тому медведєв після протверезіння зі шкіри лізе, щоб довести патрону, що не все втрачено, що він ще може стати в пригоді. Залякує світ: «Ніхто не хоче ядерної війни, але говорити про її неможливість – помилка». 30 травня він написав, що в разі ракетних ударів по російських містах росія може завдати ударів по центрах прийняття рішень. Частина з них знаходиться «не зовсім в Києві».

Майже щотижня високопоставлений чиновник без повноважень робить заяви на межі шизофренії. І коли він заявляє, що йому наплювати на західні санкції, то кривить душею. Під західними санкціями може опинитися і бізнес Іллі Медведєва. По кому жахне медведєв ядерною зброєю? По своєму синочку і його бізнесу в США?
 
«Заяви медведєва дуже серйозні та небезпечні. Це неприйнятні слова, які нас дуже турбують ще й тому, що вони походять від заступника голови Ради безпеки Росії. Це не знак діалогу, не прагнення до припинення вогню, не спроба відновити мир, це недвозначні загрози на адресу тих, хто прагне миру», – відреагував міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо.


 
На знімку: дмітрій медведєв із сином Іллею, якого, за інформацією низки ЗМІ, найближчим часом можуть попросити покинути США.
 

Фото з відкритих джерел.