Про це Володимир Зеленський заявив у своєму зверненні.

«Я вдячний Президенту Польщі Анджею Дуді і другу усіх українців за те, що він вирушив наразі у спецпоїздку країнами Європи для підтримки європейської перспективи нашої держави», - заявив глава держави.

Цими днями Анджей Дуда відвідує країни Південної Європи - Італію та Португалію. З ним мала поїхати також Президентка Словаччини Зузана Чапутова, але, на жаль, вона захворіла на коронавірус.

На момент верстки номера уже відбулася зустріч Анджея Дуди та Президента Португалії Марселу Ребелу ді Соуза (на знімку), під час якої йшлося про європерспективи України.

Раніше голова Бюро міжнародної політики Президента Польщі Якуб Кумох зазначив, що візит до Португалії та Італії є частиною кампанії на підтримку України, а саме - отримання статусу кандидата на членство у ЄС. Вирішення цього питання має відбутися 23 червня під час саміту Європейської Ради.

У свою чергу голова канцелярії президента Польщі Павел Шрот наголосив, що Україна потрібна ЄС, а Євросоюз потрібен Україні. «Це союз, який буде корисний для обох сторін», - переконаний Шрот.

Нагадаємо:

28 лютого Президент Володимир Зеленський разом із Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком та Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем підписали спільну заявку на членство України в Європейському Союзі.

1 березня Європейський парламент переважною більшістю голосів затвердив резолюцію, яка рекомендує державам - членам ЄС працювати над наданням Україні статусу кандидата на вступ.

Під час неформального саміту ЄС у Версалі в ніч з 10 на 11 березня лідери країн-членів погодилися з тим, що Україна є частиною європейської родини, однак питання стосовно статусу кандидата, на їхню думку, має спочатку опрацювати Єврокомісія. Власне, ця робота й триватиме до саміту Європейської Ради.

Тим часом Європарламент 8 червня схвалив ще одну резолюцію, яка містить заклик надати Україні зброю та статус кандидата на членство у Євросоюзі.

Фото зі сторінки у Твіттері Канцелярії Президента РП.