Малюнок Олексія Кустовського.  

Нерухомістю на суму понад 43 млрд рублів – а це палаци, готелі, магазини та квартири у Петербурзі, Москві, Сочі, Геленджику і на Алтаї – володіє глава російського «Газпрому» Олексій Міллер зі своїм сімейством. Тільки більшість нерухомості записано на підставних власників. Ці сенсаційні факти 16 червня поширила команда опозиціонера Олексія Навального і видання «Проект».
 
Одним з таких підставних власників майна газового магната став Вадим Трегубов, юнак із Житомирської області. Йому не можуть належати один з найдорожчих палаців росії «Міллергоф» на тисячі метрів квадратних та броньовані «майбахи». Не міг він віджати у підрядника «Газпрому» йорданця Зіяда Манасіра багатство на мільярди рублів.
 
Виявляється, нерухомість Міллера контролюють вихідці з російських спецслужб – Сергій Трегубов і Олександр Смирнов. А Вадим Трегубов – це племінник Сергія Трегубова.  Ось так виходець з України став управляти майном сімейства Міллерів.
 
Автори дослідження стверджують, що гаманець путіна – Олексій Міллер – збагачується через корупційні схеми за рахунок найбільшої державної корпорації «Газпром».
 
Десятки офіцерів спецслужб, які знайшли пристанище під дахом «Газпрому», супроводжують корупційні схеми Міллерів. Колишній офіцер ГРУ Сергій Трегубов контролює нерухомість на суму понад мільярд доларів США.

«Золоті полковники» причетні до перерозподілу майна «ЮКОСу»,  найпривабливіші шматки якого перейшли до глави «Газпрому».
Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального стверджує, що президент росії владімір путін перетворив «Газпром» на свій бездонний гаманець. Його друг з часів Петербурга Олексій Міллер 21 рік залишається незмінним керівником найбагатшої корпорації росії. Дбаючи про благополуччя боса, й про себе не забуває.
 
Найдорожчий палац Міллера  у селищі «Грінфілд» оцінюють у 240 млн доларів,  а садибу «Міллергоф» – у 97 млн доларів. Збудував їх головний підрядник «Газпрому» йорданський бізнесмен Зіяд Манасір.

Палац Міллерів у «Грінфілді» – найбільший в Московській області, його площа 8,5 тисячі метрів квадратних. Тут є розважальний комплекс з боулінгом, приміщення для міні-гольфу, підземний каток, виставкова зала, домашній кінотеатр, зимовий сад і навіть сховище для шуб. Загальна площа всіх приміщень – гостьовий будинок, дім для прислуги та охорони – становить 62 тис. метрів квадратних. У всіх цих апартаментах живе у цивільному шлюбі  Олексій Міллер з Мариною Єнтальцевою, колишньою секретаркою владіміра путіна, а згодом керівником служби протоколу глави держави.
 
А почав свою «блискучу» кар’єру Олексій Міллер у 1990 році як співробітник комітету зовнішніх зв’язків мерії Петербурга і збирач данини з бізнесменів для владіміра путіна. Той сам не брав хабарів, лише писав суму на папірці й відправляв відвідувачів до свого підлеглого  Міллера.
 
З постачальника сировини найбільша державна корпорація росії за часів путіна і Міллера  перетворилася  на злочинне кодло корупційних схем, шантажу, шпигунів, тероризму, і намагається сіяти хаос на всьому європейському просторі.

Тепер стає зрозумілим, чому на запитання бізнесмена Бориса Березовського тоді ще непримітний чиновник владімір  путін відповів, що мріє стати не президентом росії, а главою «Газпрому».
 
 
На знімку: путін і Міллер.
 
Фото з відкритих джерел.