Завчасно його прес-секретар дмітрій пєсков анонсував важливу заяву: промова президента торкнеться всіх громадян країни, і одразу заспокоїв, що мова не про загальну мобілізацію, якої панічно бояться росіяни, а про те, як житиме країна в умовах «ворожих проявів Заходу».

Навколо путіна таки створили інтригу. Служба безпеки президента не змогла гарантувати йому безпеку і запланований на 14.00 виступ довелося перенести на пізніше.

Тільки вдумайтеся в ці рядки. У другій столиці країни, у рідному місті путіна Петербурзі йому не можуть гарантувати безпеку. До чого скочується росія? А вони ще обіцяють, що Кримський міст безпечний і ніщо йому не загрожує, а самі навіть президента не можуть захистити.

З’ясувалося, виступ путіна перенесли через потужні атаки хакерів на системи акредитації міжнародного економічного форуму.

А як житиме росія ще до виступу путіна розповів глава Мінпроторгу рф Денис Мантуров. За кілька місяців за паралельним імпортом (за контрабандними схемами) до країни надійшло товарів майже на 2 млрд доларів США. Це запчастини для автомобілів, споживчі товари, компоненти електроніки, які Захід відмовився постачати росії.

30 березня глава уряду рф Міхаїл Мішустін підписав постанову, яка скасовує відповідальність за ввезення в країну оригінальних товарів іноземного виробництва без згоди правовласників.

Президент «Ощадбанку» Герман Греф вважає, що за короткий термін неможливо навіть переосмислити нову ситуацію, а тим паче перебудувати логістику, інфраструктуру, ланцюжки платежів.
Найбільшою інтригою форуму стало те, що президенту не дозволили виступити в запланований час. Через небезпеку.

Форум, по суті, перетворився на театральну декорацію з величезними витратами на представницькі. Пожвавлення внесла участь делегації талібів,  рух яких визнаний терористичним і заборонений в росії.

Приїхали лише поодинокі бізнесмени із зарубіжних країн, яким намагалися показати російського ведмедя у спідничці й з гармошкою в руках.

Фото з відкритих джерел.