Володимир Зеленський подякував Джоко Відодо за приїзд в Україну й зауважив, що це - перший в історії дипломатичних відносин візит Президента Індонезії до нашої країни. «І це, до речі, перший візит лідера азійської держави до Києва від початку повномасштабної російської війни. Ми це справді цінуємо й дякуємо вам», - сказав глава держави, звертаючись до індонезійського колеги під час спільної заяви для представників ЗМІ за підсумками перемовин.

Президент України наголосив на важливості ролі Індонезії та особистого авторитету Джоко Відодо на міжнародній арені. «Ви зараз представляєте у Києві і «Групу двадцяти», у якій Індонезія нині головує, і одне з найпотужніших об'єднань світу - АСЕАН, у якому ваша держава головуватиме наступного року», - зауважив Володимир Зеленський.

Під час перемовин лідери двох держав обговорили ключові питання глобального порядку денного. Передусім була приділена увага зняттю російської блокади з українських морських портів і відновленню експорту вітчизняної аграрної продукції в повному обсязі. «Росія шантажує світ голодом. Вона заблокувала постачання продовольства з України, яке відігравало стабілізаційну роль для світового ринку. Десятки мільйонів тонн зернових з України мають надійти споживачам, зокрема народу Індонезії», - наголосив Володимир Зеленський.

Глава держави також повідомив про домовленість започаткувати безвізовий режим між Україною та Індонезією. Лідери також обговорили перспективи повоєнної відбудови нашої держави.

Також того дня в Києві Володимир Зеленський зустрівся із засновником компанії Virgin Group мільярдером Річардом Бренсоном. Британський підприємець зазначив, що приїхав, аби на власні очі побачити ситуацію в країні й обговорити, як великий міжнародний бізнес може допомогти нашій державі.

Володимир Зеленський і Річард Бренсон обговорили питання збереження на високому рівні уваги світу до російського вторгнення в Україну.

Мільярдер зауважив, що постійно виступає на підтримку нашої держави, її суверенітету, територіальної цілісності та за впровадження найжорсткіших санкцій стосовно рф і тих осіб, які підтримують і фінансують війну. Крім того, засновник Virgin Group зазначив, що вражений оптимізмом українців і тим, що навіть у такі важкі хвилини вони думають про відновлення країни, інформує прес-служба Президента України.

Фото з сайту president.gov.ua