Фото з фейсбук-сторінки Ладижинського гуманітарного штабу.

Шістнадцятирічний студент особисто передав зібрану допомогу захисникам країни. Лука (на знімку ліворуч) навчається в Ладижинському фаховому коледжі Вінницького національного аграрного університету. Допомогу військовим передав особисто. Йому поталанило. Він прийшов у гуманітарний штаб свого міста Ладижин напередодні приїзду бійців 110-ї окремої бригади Територіальної оборони. Працівники штабу сказали, що хлопець матиме можливість особисто передати військовим зібрану допомогу. Для цього треба буде прийти наступного дня, коли приїдуть бійці і завантажуватимуть автомобіль.

«Лука, з усього видно, хлопець скромний, сором’язливий, — розповіла «Голосу України» працівниця штабу Мар’яна Нарожна. — Почав говорити, що його можуть неправильно зрозуміти. Але таки прийшов наступного дня й особисто передав військовим зібрані речі.
За словами пані Мар’яни, студент пообіцяв, коли наступного разу отримає стипендію, знову витратить її для військових 110-ї бригади, з якими познайомився особисто.

Йому розповіли, що це кадрове формування ЗСУ в Запорізькій області, перебуває у складі регіонального управління «Схід». Нині бійці бригади виконують бойові завдання на Донеччині. Разом з іншими підрозділами стримують російського агресора.

За стипендію Лука купив продукти — крупи, макарони, консерви... Разом із ними запропонував військовим колекцію туристичного спорядження. Розповів, що збирав її ще з дитинства. Показав принесені штик-ножі, компаси, ліхтарик, розкладну лопатку тощо. Сказав, що все це може знадобитися військовим.

За його словами, вдома залишив із колекції тільки три екземпляри. Вони не придатні для роботи в польових умовах. Зате мають історичну цінність. Тому зберігає їх у себе.

Військові уважно розглядали кожну річ, підтвердили, що все це справді їм може знадобитися. Запитали хлопця, чи не шкода йому віддавати те, на що витратив власні кошти? Та й цінність колекції вимірюється не тільки грішми...

«Я собі ще назбираю, а на війні ці речі, можливо, комусь врятують життя», — відповів студент.

Цими словами ще раз здивував і працівників гуманітарного штабу, і військових. Вони пояснили патріоту-благодійнику, що на війні не буває багато допомоги, все згодиться. Передачі з тилу мають ще одну цінність — вони додають сил, бо нагадують, що військові захищають батьків, дітей, дружин, рідну землю.

Вінницька область.