Під час війни чимало волонтерів освоїли новий рецепт "сухого" борщу, який передають на фронт для наших хлопців. Ледь не з перших днів готувати такі сухі пайки почали і хмельницькі доброчинці разом з працівниками шкіл, котрі зголосились працювати на одній з волонтерських кухонь. Усі процеси відпрацювали до автоматизму - овочі дрібнили, сушили і пакували в пакети. З кожного такого, заливаючи окропом, можна приготувати дванадцять порцій першої страви. А якщо порахувати все, що вже відправили з цієї кухні нашим воїнам, то вийде більш як 120 тисяч порцій сухого борщу.

Усе наварене, а вірніше - насушене, передавали у військові частини або волонтерам, котрій й доставляли обіди на передову.

Продукти для цієї кухні приносили самі ж кухарі та небайдужі хмельничани. Але нині приготування довелось зупинити. На кухні немає роботи через те, що бракує овочів. Вірніше минулорічні запаси головних інгредієнтів - моркви, буряка, капусти та картоплі - закінчились. А до масового збору нового врожаю городини ще не приступили. Тому і виникла міжсезонна пауза.

Увесь час коштами допомагали спонсори і небайдужі хмельничани. Та останнім часом волонтерам доводилось купувати продукти здебільшого за свої гроші. А оскільки вартість молодих овочів доволі висока, змушені звертатись до хмельничан по допомогу, аби знову відновити роботу на кухні.

А ще дошкульною причиною зупинки стали борги за електроенергію, котрі сягнули кількох десятків тисяч гривень. Доки волонтерам не вдасться їх заплатити - борщу не наварити. Тому і звернулись до всіх небайдужих, аби допомогли з коштами, які можна перерахувати за реквізитами:

Приват (карта ключ)
5169 3305 2333 5518
Поточний рахунок
UA 94 3154 0500 0002 6006 0523 34158
в АТ КБ "Приватбанк", МФО 315405,
Код ЄДРПОУ 40696066.

Хмельницька область.