Робота Юрія Журавля стала маркою з конвертом.

Участь у ньому взяли миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич; керівник центру підтримки бізнесу Артем Ващиленко; директор миколаївської філії "Укрпошти" Єгор Косоруков; відома громадська діячка Тетяна Чичкалюк, небайдужі миколаївці, які лишилися в місті; депутати різних рівнів, волонтери.

Під час заходу відбулося нагородження волонтерів "Центру підтримки бізнесу". Керівник центру Артем Ващиленко зазначив: "Сьогодні кожен українець робить на своєму фронті все заради нашої спільної Перемоги. Тому насамперед дякую волонтерам, які в гуманітарному штабі "Центру підтримки бізнесу" протягом майже шести місяців війни без вихідних працюють разом з нами. Також дякую всім, хто допомагає Миколаєву та Україні наближати перемогу".

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич зазначив, що ми не здаємось і показуємо на своєму прикладі, як треба боротися за свободу та незалежність нашої землі. "Хтось захищає незалежність країни на передовій, хтось працює у місті, хтось стоїть біля ліжка у лікарні, хтось допомагає, працюючи волонтером, а хтось сьогодні потребує нашої допомоги, і, можливо, незабаром сам стане волонтером". Він нагородив 27 миколаївських волонтерів. Також на заході анонсували передачу реанімобіля від "Ротарі клуб Миколаїв" для КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4". А керівнику прифронтового миколаївського шпиталю Олександру Демьянову від волонтерів передано сучасний дефібрилятор.

І ще одна важлива подія сталася під час урочистостей. В центрі міста просто неба презентували дві нові марки та конверти: "Святий Миколай захищає Миколаїв" та "Острів Зміїний - храм Ахілла. Нова історія Європи". Марки та конверти виготовила "Укрпошта" за ініціативою миколаївської громадської діячки Тетяни Чичкалюк при підтримці українських художників.

Обов'язковим елементом презентації нових марок та конвертів є спецпогашення. Члени комісії з-поміж відомих миколаївців розписалися на продукції та поставили штемпель. Цей захід став продовженням започаткованого у травні конкурсу політичних та антивоєнних карикатур. Виставка, яка за три місяці з 200 робіт зросла до 800, відвідала 29 міст України та Європи.

"Усе почалося з нашої "Ассоль". Марка "Ассоль вже не та" виготовлена на основі картини-карикатури Віктора Жеваги, керівника Асоціації карикатуристів Одеси. Він зробив цю роботу, а ми зробили марку. Вона вже була представлена в усій Україні, у багатьох країнах Європи та й не тільки Європи. Потім з'явилася марка "Святий Миколай захищає Миколаїв", яка була присвячена роботі Юрка Журавля - відомого барда, художника, митця, поета з Рівного. І вона доєдналася до нашої колекції. Нещодавно в Одесі ми зробили ще одну марку, яка була присвячена роботі Володимира Лєнского "Острів Зміїний - храм Ахілла. Пишемо світлу історію Європи", - розповіла ініціаторка розроблення марок Тетяна Чичкалюк.

Вона зазначила, що, мандруючи Україною і Європою, команда волонтерського інформаційно-туристичного проекту збирає друзів, розповідає про рідне Місто-Герой, просить допомоги для південної фортеці, щиро і уклінно дякує за підтримку.

Виготовлення партії марок здійснюється за два-три дні. Нині їх друкують у Києві та Львові. "Партія може починатися з шести штук на аркуші і марки, зроблені на приватне замовлення, також є офіційною продукцією", - повідомив директор Миколаївської дирекції акціонерного товариства "Укрпошта" Єгор Косоруков.

Автор марки із зображенням Святого Миколая Юрій Журавель на своїй сторінці у Фейсбуці зазначив: "Прифронтове місто Миколаїв продовжує зазнавати руйнувань. Українці продовжують боротьбу. А ми разом з вами збираємо кошти для підтримки миколаївців. Це наклад поштової марки у форматі аркуш з 9 марочками номіналом 12 гривень "Укрпошти". Загалом 120 аркушів. Придбати можна лише тут". Художник подякував всім причетним до створення марки за натхнення та реалізацію цікавого проекту.

Миколаїв.

Відбулося спецпогашення марок. На фото (зліва направо) - миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, волонтерка Тетяна Чичкалюк, керівник Центру підтримки бізнесу Артем Ващиленко, директор миколаївської філії "Укрпошти" Єгор Косоруков.

Фото з відкритих джерел.