У двох кімнатах члени сімей внутрішньо переміщених осіб можуть у родинному колі та з друзями грати в настільні ігри, переглядати фільми, отримувати консультації психолога, брати участь у майстер-класах і тренінгах. А головне - спілкуватися.

За потреби в центрі організовуватимуть зустрічі зі спеціалістами різних галузей, зокрема - з метою надання юридичної та соціальної допомоги, сприяння в навчанні, перекваліфікації, організації власного бізнесу чи пошуку роботи тощо. Цьому сприяє зручне розташування сімейного хабу - поруч із Центром надання гуманітарної допомоги та іншими установами й організаціями, які надають соціальні послуги.

А головне, що спілкуючись між собою та жителями громади, переселенці відчують себе одним цілим із місцевою спільнотою.

Проект реалізували відділ освіти виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради спільно з ГО "В єднанні - сила" за фінансової підтримки міжнародної гуманітарної організації ACTED Ukraine.

Кіровоградська область.

Відкриття хабу видалося досить велелюдним. Уже в перший день його роботи 500 сімей вимушених переселенців, які тимчасово проживають на території громади, отримали гігієнічні та продуктові набори. Згодом, до Дня громади, 200 дітей з таких сімей отримають набори (рюкзак, плед та пляшечку для води).

Фото автора.