Окремо розглянуто перебіг підготовки міста до опалювального сезону. З цього приводу виступив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич. Він зазначив, що процес підготовки міської інфраструктури до холодів контролюється на кількох рівнях. Ідеться про міську раду, Офіс Президента, Мінрегіон, а також обласну військову адміністрацію.

«Ми готуємося до опалювального сезону в стандартному режимі. На сьогодні майже на всіх котельнях нашого комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго» встановлено осмотичні установки. Вони очищатимуть воду, яка буде подаватися в систему опалення. Ми працюємо й над забезпеченням очищеною водою об’єктів державного підприємства «Миколаївська ТЕЦ». Зокрема, плануємо отримати та передати на баланс цього підприємства велику осмотичну установку», — повідомив Олександр Сєнкевич.

Теплоносій подаватимуть в усі будинки, де буде технічна можливість. Імовірно, що його температура буде знижена на три градуси. Важливо, що ціна за опалення не збільшиться і залишиться на рівні минулого року.

Також Олександр Сєнкевич повідомив, що міська рада опрацьовує питання стосовно ремонту теплової інфраструктури в разі її пошкодження російськими терористами.

«Ми працюємо з урядом Данії, аби отримати труби різного діаметру, а також мобільні котельні, які можна буде використовувати під час ремонту наших котелень. Загалом готуємося до різних варіантів розвитку подій», — зазначив міський голова.

Миколаївська область.