Так, увечері святкової суботи стартував дводенний концерт на одній зі станцій метрополітену — сюди прийшли сотні відвідувачів. Серед популярних вітчизняних виконавців були «КАЗКА», TVORCHI, Wellboy, Стас Корольов, «Гражданин Топинамбур», DJ-ї з Funky Junkie, а також місцеві колективи. Вхід був вільним. Однак кожен охочий міг скористатися QR-кодом та переказати кошти на авто швидкої допомоги для українських захисників. У холі облаштували також арт-виставки.

«Ми приймаємо нові реалії і повинні робити все, аби наблизити нашу Перемогу. Навіть виступи в метро — це хороша ініціатива, щоб зібрати людей разом і відволіктися від того, що відбувається», — зазначили солісти гурту TVORCHI Андрій та Джеффрі.

Також у залі «Коло калинове» Палацу дітей та юнацтва влаштували весільну церемонію в українському стилі — з передачею свічок з родини до родини та українським короваєм.

«Дуже люблю свято міста, тож одружитись саме в цей день — це подвійна радість. Відгуляли весілля 9 вересня у вірменському стилі, але саме сьогодні зареєстрували шлюб офіційно», — зазначила наречена Еліна.

Справді, Дніпро славетний одруженнями на День міста, бо велика кількість людей планують створення сім’ї саме на день народження Дніпра. А з початком повномасштабного вторгнення в Україні стався бум на весілля — понад сорок тисяч пар уже зареєстрували свій шлюб, і наші молодята Еліна та Артавас також прийняли рішення саме цього року створити свою родину.

«Це надзвичайно приємно, бо Еліна працювала з нами багато років, і я її знаю ще з нашої «молодіжки» Дніпра, і ми створили багато спільних проектів. А тепер Еліна створює найголовніший проект у її житті — родину», — каже директор департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міськради Дар’я Біла.

Крім цього у місті на щастя били посуд. Охочим треба було обрати тарілку, написати на ній бажання або ж навпаки — те, з чим би вони хотіли попрощатись. Загалом було розбито більш як тисячу тарілок — зате люди підняли настрій та зняли стрес.

А на центральній площі організували захід, під час якого понад півсотні дітей розмальовували Петриківським розписом та трафаретними малюнками дев’ять протитанкових їжаків із різних районів. Митці від семи до чотирнадцяти років під керівництвом викладачів творчих гуртків з легкістю впоралися із завданням за день.

«Дуже важливо підтримувати нашу країну і наших людей, щоб вони завжди знали, що в них усі вірять і все буде добре. Все буде Україна», — розповіла тринадцятирічна дніпрянка Аліса. Свої творчі здібності дівчина розвиває вже чотири роки. На її «картині» — потоплення крейсера «Москва» та котик з острову Зміїний.

Задля полегшення процесу нанесення орнаменту за декілька днів металеву поверхню їжаків підготували і створили ескізи.

«Символічно, що не лише діти, а й дорослі розписують сьогодні ці їжаки. Шість їжаків ми продамо з аукціону — на потреби ЗСУ. Інші, думаю, розташуємо в нашому Музеї історії Дніпра як символ того, що життя триває, а війна обов’язково закінчиться нашою Перемогою», — сказав міський голова Борис Філатов.

...Саме в ці дні замість святкової музики у місті практично без пауз лунала сирена, ворог ударив ракетами, які зруйнували десятки будівель та поранили дніпрян.

Фото надано Володимиром РИБАЛЬЧЕНКОМ.