Так, на фронт передали чергові вісім позашляховиків —  маневрених і надійних, з дизельним двигуном об’ємом 2,5 літра, обладнаних повним приводом. Роздавальна коробка має короткий і довгий режими роботи, задній міст забезпечено блокуванням диференціала. Машини здатні перевозити в своєму кузові майже півтонни вантажу. Обладнані м’яким тентованим верхом, який можна швидко зняти, наприклад, для встановлення обладнання тощо.

«Позашляховики придбані за кошти приватного бізнесу, а благодійники допомогли їх доставити з Франції. Це черговий гарний результат роботи Ради оборони Дніпра. Авто перерозподілені на підрозділи, які перебувають безпосередньо на передових лініях. А загалом місто передало на фронт уже майже п’ятсот автомобілів різного виду», — розповів директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Ігор Маковцев.

Військові зазначають, що використовуватимуть авто в одній із найгарячіших точок країни.

«Вони маневрені й не такі примітні, а відтак добре підходять для переміщення переднім краєм, тобто лінією зіткнення. Дякуємо дніпровській громаді за такий транспорт», — каже офіцер управління батальйону Ігор.

А ще за кошти міського бюджету Дніпро придбав для військових 7,5 тисячі пар нового демісезонного взуття — водостійких тактичних берців. Вибирали з урахуванням побажань самих захисників. Берці мають хорошу вентиляцію та протиковзкий протектор. Це підходить для пересування як асфальтом, так і полями. Захищатиме стопу спеціальний термозміцнений матеріал.

«У таких ходити буде зручно, а догляд не потребує значних зусиль. Зараз уже осінь, тож хлопцям на передовій потрібні й берці, й одяг. Від імені військових, які зараз боронять нашу державу, ми щиро дякуємо всім дніпрянам. Кожен такий крок наближає нас до Перемоги», — зазначив військовий Сергій.

Також минулого тижня великі пакунки сухпайків, макаронів, вівсянки та смаколиків передали військовим повітряного командування «Схід» міська рада спільно з фондом «ТАПС-Україна» та Координаційним штабом волонтерів Дніпра.

Зазначимо, що за понад півроку повномасштабного вторгнення росії захисники отримали від Дніпра більш як півтисячі машин різного типу, чималу кількість безпілотників, зокрема й ударних, рації, ретранслятори та інше устаткування. Крім цього, місто передало для військових п’ять тисяч комплектів літньої форми. Тепер настав час для теплого одягу. І сьогодні триває збір коштів, аби пошити для захисників зимову форму.

«Хочу подякувати всім дніпрянам — усім платникам податків за те, що ми всі продовжуємо допомагати нашим захисникам. Давайте робити це й надалі – долучатися до ініціатив міської ради, благодійних фондів», — сказав міській голова Дніпра Борис Філатов.

До речі, не забувають у Дніпрі й про братів менших. Так, для тварин-«переселенців» з початку тижня центр допомоги тваринам при Координаційному штабі волонтерів Дніпра видав двісті кілограмів корму.

Дніпро.

Фото надано автором.