Потужний вибух стався лише за 300 метрів від реактора ПАЕС. Ударною хвилею пошкоджено будівлі атомної станції, розбито понад 100 вікон. Відключився один із гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, яка входить до складу Південноукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередач. Про це повідомило НАЕК «Енергоатом» у своєму Телеграм-каналі.

«Акти ядерного тероризму рашистів загрожують усьому світові. Їх треба негайно зупинити, аби не допустити нової катастрофи!» — закликають в «Енергоатомі».

«Росія у відчаї ставить світ на межу ядерної катастрофи», — так відреагував на обстріл Південноукраїнської атомної станції міністр енергетики Герман Галущенко. Сьогодні ворожа ракета впала за 300 метрів від ядерних реакторів, проте ніхто не знає, що може статися завтра, тож, на думку Германа Галущенка, треба дати жорстку відсіч країні-терористу «поки ще не пізно і ядерна катастрофа — це тільки загроза, яка, на жаль, щодня стає дедалі реальнішою».

Тим часом Президент Володимир Зеленський також відреагував на удар по Південноукраїнській АЕС. «Окупанти знову захотіли постріляти, та забули, що таке атомна станція. Росія наражає на небезпеку весь світ. Повинні зупинити її, поки не пізно», — написав очільник держави.

Одне слово, світ має діяти рішуче та активніше протистояти терору.