Учні однієї з музичних шкіл міста з червня по вересень брали участь в п’ятнадцяти всеукраїнських та міжнародних фестивалях і конкурсах та здобули тринадцять призових місць, з них три — гран-прі.

«На жаль, сьогодні освітній процес здійснюється в умовах дистанційного навчання. Заняття відбуваються в
онлайн-форматі з використанням комп’ютерних технологій. Навіть якщо вихованці шкіл та викладачі перебувають за межами міста, країни, освітній процес триває. Але ми віримо і сподіваємося, що скоро буде Перемога, і в наших класах знову лунатимуть музика і спів, а на перерві — голосний сміх дітей», — ділиться директор школи Ольга Терещенко.

Шестирічна Поліна Нагаєць, яка навчається на фортепіанному та вокально-теоретичному відділах, каже, що дуже рада, що може відвідувати заняття з музики та вокалу, хоч і дистанційно. «Мені подобається займатися зі своїм викладачем. Дуже шкода, що спілкуємося через комп’ютер, та розумію, що так безпечно. Сподіваюся, щойно закінчиться війна і стане спокійно, знову будемо ходити до школи та їздити на фестивалі та конкурси».

За даними міськради, у Кривому Розі функціонують 18 мистецьких шкіл, з них 13 — музичних, три художні та дві школи мистецтв. Від початку нового навчального року тут розпочали онлайн-навчання майже сім тисяч учнів, зокрема майже тисяча дітей пільгових категорій, які здобувають мистецьку освіту безоплатно. Для решти розмір плати за навчання, що її вносять батьки, чи не найнижчий в Україні.

Результатами копіткої праці викладачів та вихованців є перемоги на престижних конкурсах та фестивалях.

«Щороку понад шістдесят обдарованих дітей і молодих криворіжців отримують міську нагороду «За творчі досягнення». Чимало вихованців та випускників мистецьких закладів стали відомими в Україні та поза її межами: професійними музикантами, композиторами, диригентами, солістами, викладачами і керівниками музичних закладів України. Всі заклади музичної освіти продовжують забезпечувати якісну та безпечну організацію освітнього процесу», — розповів в. о. міського голови Юрій Вілкул.

Створена у місті унікальна музична база об’єднала мистецькі школи, Криворізький обласний музичний коледж та Криворізький державний педагогічний університет.

«Такий творчий тандем сприяє перетворенню промислового міста в мистецький центр. В умовах воєнного стану юні таланти вражають силою духу та бажанням зробити свій внесок у перемогу українського народу. Упродовж року вони здобули 950 призових місць, з них 54 — гран-прі», — зазначають у міськраді.

Фото з відкритих джерел.