За її мету організатори поставили знайомство з творчістю талантів, які створюють свої роботи за час повномасштабної російської агресії.

Знайомить з творчими особистостями Миколаївщини голова культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Валентина Кривцова. Чергова героїня культурного фронту — художниця-кераміст Людмила Кириченко (на знімку). Жінка, для якої професія стала захопленням всього життя.

Вона народилася у 1963 році в Снігурівському районі Миколаївської області. У сім років разом із батьками переїхала до Миколаєва. Після закінчення школи вступила до Миргородського керамічного технікуму імені М. Гоголя за спеціальністю «Художник-майстер». Працювала художницею майолікових виробів на Миколаївському об’єднанні будівельних матеріалів. Саме в цей період з’явилися перші творчі роботи, виготовлені методом ручного ліплення. Майстриня натхненно поєднала свою основну роботу та захоплення творчістю.

У 2004 році Людмилу запросили до Дитячої академії творчості вчителем на курсі «Декоративно-прикладне ремесло — кераміка», де вона працює до сьогодні. За цей час майстриня створила керамічні вироби, в яких яскраво відобразила українські традиції, історію та культуру півдня України. Аби вдосконалити свою майстерність, у 2013-му Людмила вступила на навчання до Київського університету культури, згодом отримала диплом за спеціальністю «Дизайн».

«Керамічні вироби майстрині набули нових форм. Вона вдало поєднує у своїх роботах традиції і сучасність, що надає їм своєрідної оригінальності. Сміливо експериментує з формами і композицією, використовує для декоративного оздоблення глазур та інші матеріали. «Берегиня» (на знімку), «Півник», «Дерево життя», «Козак», — роботи Людмили Кириченко завжди вирізняються серед виробів інших учасників різноманітних виставкових заходів», — розповіла Валентина Кривцова.

Із початком війни Людмила вирішила залишитись у прифронтовому Миколаєві. Вона продовжує працювати на освітянському фронті разом з іншими вчителями. Навчає дітей, відроджує традиції та займається творчістю. Майстриня впевнена, що саме творчість допомагає їй впоратись із складними обставинами, в яких сьогодні перебувають усі.

Мистецтво сьогодення лікує душу не тільки майстра, а й людей, які поруч. Творчість стала життєдайним промінням сонця у руйнівній темряві війни.

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.