З таким чудовим ювілеєм його привітав міський голова Богдан Андріїв, передав вітання від працівників міськради, депутатського корпусу, всіх ужгородців та побажав міцного здоров’я.
Микола Яношович народився 22 жовтня 1917 року в місті Кобо (Угорщина). Коли йому ледь виповнилося вісім місяців, утратив матір... За ці роки, як і всі закарпатці його віку, жив під владою шістьох держав — Австро-Угорської імперії, першої Чехословацької Республіки, Угорщини Міклоша Горті, Закарпатської України, Української РСР і нинішньої незалежної України. Учасник

Другої світової — був телеграфістом і радистом. Досі відмінно пам’ятає всі етапи прожитого, з точністю згадує ті тепер уже давні часи. Ще й нині відтворює азбуку Морзе. До речі, дуже активний виборець: завжди йде голосувати завчасно і мило спілкується з комі-сією.

До Ужгорода, уточнюють у міськраді, Микола Деревляник переїхав 1952-го. Понад 46 років пропрацював на пошті, був головним касиром центрального відділення міської пошти.

На жаль, рано втратив дружину. Попри поважний вік досі проживає сам і всьому дає раду самостійно, хоча щодня його навідують рідні — донька, онук з дружиною та правнук. Навесні важко перехворів на ковід, однак здолав недугу, бо надто любить життя і вміє жити весело.

Дідусь щоднини стежить за новинами, вболіває за долю нашої держави. І каже, що нападом росії на Україну дуже засмучений. Але вірить у перемогу добра і Перемогу України.

Дуже любить приймати гостей, співати, а особливо — ходити на природу. Дочка Любомира припускає, що батько загартував себе саме природою: молодшим часто ходив у гори з наметом, у ліс, обіймав дерева, велосипедом об’їздив ціле Закарпаття.

Ювілейний 105-й день народження Микола Деревляник зустрів у колі родини. Його вітали з поважною датою і під час недільної служби в римсько-католицькому костелі святого Юрія, богослужіння в якому відвідував донедавна регулярно й час від часу йде до храму й тепер. Адже живе в самому передмісті Ужгорода. Великої уваги ювіляр удостоївся із самого Ватикану: отримав у подарунок вервицю.

Від Ужгородської міськради Микола Деревляник одержить матеріальну допомогу в розмірі 10000 гривень.

Щиро привітав поважного ювіляра також директор Закарпатської дирекції «Укрпошти» Сергій Калій.

Ужгород.

Фото прес-служби міськради.