Виїзна нарада відбулася в деокупованій Снігурівці.

Посадовець провів виїзну нараду стосовно вивчення ситуації на деокупованих територіях та відновлення життєдіяльності у визволених від окупантів населених пунктах області.

До наради долучилося керівництво Управління СБУ у Миколаївській області, Миколаївської обласної прокуратури, ГУ Національної поліції у Миколаївській області, Управління патрульної поліції в Миколаївській області, ГУ ДСНС у Миколаївській області, Територіального управління ДБР у Миколаєві, Миколаївського зонального відділу ВСП, начальник Баштанської РВА Владислав Дмитрів. Також участь взяли представники Національної гвардії, військові та майбутній начальник Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта.

«Під час зустрічі обговорили питання, пов’язані з повноцінним відновленням життєдіяльності Снігурівської та двох ближніх громад. Також визначилися зі стабілізаційними заходами. Вже зараз працюємо над забезпеченням визволених громад електропостачанням і зв’язком та відновленням телесигналу», — повідомив Віталій Кім.

Він оглянув пошкодження у Снігурівці, завдані російськими військовими, та відвідав місцеву лікарню. Працівники закладу надавали медичні послуги населенню навіть тоді, коли громада була окупованою. Тому для подальшої роботи лікарні було вирішено питання забезпечення медичним персоналом, обладнанням та ліками.

Одночасно з проведенням наради Гуманітарний штаб при Миколаївській обласній військовій адміністрації передав до Снігурівки п’ять фур з допомогою. В одній з них були будівельні матеріали для відновлення пошкоджених будівель громади. Зокрема, ОСБ-плити, дошки, бруси, плівка, брезент. Друга фура складалася з продуктових наборів. Понад 25 пайків передало Посольство України в Республіці Молдова. В третій містилися гігієнічні набори, які у Миколаїв передав Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Також населення громади отримало теплий одяг, спальники та ковдри.

Ще одна фура була з харчовими продуктами. Зокрема, цукор, макаронні вироби, вершкове масло, олія, м’ясні та рибні консерви, вода тощо. Місцевим жителям також роздали тисячу хлібин та 500 булочок від пекарні «Рум’яний хліб».

Крім того, місту передали п’ять паливних генераторів, ліхтарі на сонячних батареях та ємності для води. А для лікарні привезли автомобіль швидкої допомоги з необхідним ліками та обладнанням для закладу.

«І це тільки початок нашої роботи, — зазначив голова Миколаївської ОВА. — Російські окупанти розікрали всю техніку, відновлювати буде складно. Тому складаємо списки й будемо просити допомоги у наших партнерів для відновлення деокупованих населених пунктів. Усе відновимо та відбудуємо!»

Фото з відкритих джерел.